Tündérszépek 2024

2024.02.22. 10:58

A vörös rúzs soha nem megy ki a divatból

2024-ben immár ötödik alkalommal rendezi meg a Tündérszépek országos szépségversenyt kiadónk, a Mediaworks Hungary Zrt. Olyan 18 és 35 év közötti hölgyek jelentkezését várjuk, akik a vármegyében élnek vagy tanulnak. A felkészüléshez szeretnénk segítséget nyújtani szépség­iparban dolgozó szakemberek segítségével.

Galambos Eszter

Bene Barbara – a szakember szerint a természetesség jegyében is alakítható a smink

Fotó: Olvasónktól

Bene Barbarát kérdeztük a legújabb smink­trendről. Ő professzionális sminkek és sminktetoválások készítésével foglalkozik Miskolcon. Szerinte jelenleg az úgynevezett pearl skin trend a divat, ami a nevéből is adódóan azt jelenti, hogy a sminkekkel gyöngyházfényű hatást lehet elérni, és ez természetesebb megjelenést eredményez. Előtérbe került a természetes bőrfényt adó alapozók mellett egy-egy olyan makeup, ami enyhe barackos árnyalatot kölcsönöz a szemeken, és ez a hatás a szájon is megjelenik. 

A természetes az új trend

Nem divat már a túlzó szájfeltöltés, az erős szemöldök és erős smink. Bene Barbara a szemöldöktetoválásaival is a lágyságot és a természetességet képviseli. Azt vallja: a szemöldök funkciója nem az, hogy minél feltűnőbb legyen, hanem hogy öltöztessen. A cél, hogy egyedi szépségünk megmaradjon, és csak kiemeljük az előnyös vonásokat. A szépségverseny esetében a helyzet egy kicsit más, mert figyelembe kell venni, hogy a hölgyek a színpadon állnak, és jól kell látszódniuk, ami indokolhatja az erősebb smink meglétét. Itt mehet az erősebb korrektorozás és kontúrozás, illetve a műszempilla. Az arcformázásra még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, illetve a szemek kiemelése is nagyon fontos. A nem kívánt bőrhibák, tetoválások eltüntetése is lehetséges a szabadon lévő bőrfelületeken megfelelő alapozó segítségével. Itt a szakember érdekességképpen megemlíti, hogy most már ennek a folyamatnak a fordítottja is igaz, hiszen a természetesség jegyében az is előfordul, hogy szeplőket kell visszavarázsolni az arcra. A rúzsok esetében tudni kell, hogy a vörös soha nem megy ki a divatból. Most azonban elsősorban a barnás, barackos árnyalatok nagyon kedveltek, és szívesen ajánlja vendégeinek a mályvás színeket is. Bene Barbara szerint érdemes figyelni arra is, hogy nem divat már az úgynevezett „diszkógömb” csillogás, hanem a vizes bázisú selyemcsillogás jellemzi a szemhéjfestékeket is. Ezek használatával a közönséges hatást elkerülhetjük, és egy letisztult, természetes hatást érhetünk el.

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye szépségei Hajdú-Bihar, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

A jelentkezés részleteiről itt olvashat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában