Kiállítás

2023.12.19. 16:00

Nyugdíjas korában kezdett újra festeni a sárospataki tanárnő

A sárospataki református templom galériájában látható Kőszeginé Magyari Julianna kiállítása.

A képen Molnár Zsolt segédlelkész Kőszeginé Magyari Julianna és dr. Fodor Ferenc

Forrás: A Sárospataki Református Egyházközség honlapja

Fotó: Picasa

Kőszeginé Magyari Julianna festészeti kiállítása látható a sárospataki református templom karzati galériájában, amely gyakorta ad lehetőséget különböző képzőművészeti kifejezésmódok bemutatására. A kiállítást dr. Fodor Ferenc lelkipásztor nyitotta meg, aki utalt rá, hogy Kőszeginé Magyari Juliannát nem kell bemutatni a gyülekezetnek, hiszen rendszeresen jár templomba vasárnaponként, és tagja az énekkarnak is. Hozzátette: az egyházközségben és a közösség környezetében igazi kincsek találhatók, ezért is tudnak időről-időre színvonalas kiállításoknak helyet adni a templom galériájában. 

Dr. Fodor Ferenc megmutatja az ajándékba kapott festményt. Kőszeginé a kép bal oldalán látható
Fotó: BSZA

Kőszeginé Magyari Julianna munkatársunknak elmondta: Füzéren született és tanárai már kisiskolás korában felfedezték a tehetségét. Először testvére portréjával aratott sikert, majd egyre többet rajzolt. Később pedagógus lett, és mivel ez a hivatás teljes embert kívánt, a munka és a család mellett nem maradt ideje festeni. A nyugdíjhoz közeledve ragadott újra ecsetet, az utolsó évben például az akkori osztályát, valamint a végzős osztályt azzal lepte meg, hogy mindegyikük portréját megrajzolta és albumba kötötte. A különleges ajándéknak nagyon örültek a gyerekek – emlékezett. Igazán termékennyé a nyugállományú időszakban vált, azóta már nagyon sok festményt készített. Elsősorban olajfestéket használ, és a változatos témákat az emlékeiből nyeri. A kiállított festmények között látható tájkép, de a saját látásmódjával festett épületeket, portrékat, tárgyakat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában