Téli esték

2023.12.09. 19:00

Illóolajok a jobb közérzetért

Hriczó Gizella wellnesstanácsadóval beszélgettünk az illóolajok jótékony hatásáról.

Az illóolajok sokat segíthetnek közérzetünkon

Forrás: Shutterstock

Fotó: olefteyeo - Fotolia

Egy olyan élethelyzet következett be a megkérdezett életében, aminek hatására az illóolajok felé fordult. 

„Egyedül maradtam a gyerekemmel, és egy nagyon mély lelki félelem lett úrrá rajtam. Elkezdtem reikit tanulni, amitől jobban lettem. Majd azon gondolkoztam, hogy az élethez való hozzáállásunkat nagyban befolyásolja, hogy jól vagyunk-e a bőrünkben. Voltam több aromás kezelésen, amik után azt éreztem, jobb a közérzetem. Folyamatos feszültségben élünk, állandó készenléti állapotban vagyunk, ami igénybe veszi az immunrendszerünket, tönkreteszi a testünket, ettől pedig lelkileg sem érezzük jól magunkat. Test és lélek hatással vannak egymásra, ezért egyre több betegség állítja meg a mókuskereket” – magyarázta Hriczó Gizella, aki hozzátette, alapvetően úgy gondolja, egymás boldogulásáért születünk le a földre, ezért ő is azt az utat választotta, hogy jobb életminőséget adjon az embereknek. 

Hriczó Gizella. Fotó: olvasó

A wellnesstanácsadó allergiás a fűre, parlagfűre, fára, bokorra, kutya- és macskaszőrre.

„Mindig is tetszett, hogy kis mécsest gyújthatok a párologtatóban, ami jó illatot ad a lakásomnak. Szerettem az aromalámpákat is. Aztán elkezdtem figyelni arra, hogy milyen illóolajokat teszek ezekbe a szerkezetekbe. Egyre fontosabb lett, hogy tiszta, tesztelt minőséget vegyek, ezért átváltottam, majd az allergiám kapcsán találkoztam a CPTG minősítésű illóolajokkal, amiket már a nyelv alá cseppentve is lehet használni. Citrom, levendula és borsmenta – ezek segítettek abban, hogy ma már csak augusztus végén és szeptember elején van minimális tünetem – összegzett Hriczó Gizella, aki most leginkább a védelem olaját ajánlja. – Ebben a megfázásos időszakban sokat tud segíteni az eukaliptusz, a vadnarancs és a szegfűszeg a támogató erejével.”

Nyirokmasszázst végez 

Hriczó Gizella citromfüvet és cipruspárlatot használ a kezelések alatt, mert ezek fokozzák a keringést, velük jobb a szövetek közötti áramlás és a közérzet.

„Diffúzort is bekapcsolok, ez egy olyan ultrahangos készülék, ami olyan pici részecskékre porlasztja az illóolaj-molekulákat, hogy azok szaglás útján akadály nélkül bejutnak az agy limbikus rendszerébe, és ott fejtik ki jótékony hatásukat. Ilyen hatás például, hogy elégedettebbnek, boldogabbnak és lazábbnak érzem magam.” 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában