Segítő kéz

2023.12.04. 21:01

Diósgyőri Mikulásvonat: Lions partnerséggel

A Diósgyőri Mikulásvonat igazi miskolci unikum, „miskolcikum”.

Boon.hu

Az idén november 30-án rajtolt a 18. Mikulásvonat, néhány év kihagyás után: a szünetet a Covid és az időközben megváltozott szabályzók, gazdasági körülmények kényszerítették ki. Jelképes, hogy az első szerelvény a múlt héten egy új jótékonysági együttműködés keretében, támogatott gyerekekkel, szüleikkel indulhatott  útnak.

Jószolgálati partnerek lettek

Az Első Miskolci Lions Klub első ízben állt a szervezők, a „Diósgyőrért” Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány mellé, mint jószolgálati partner. A Mikulásvonat egyik alapvető célkitűzése volt kezdetektől fogva a fogyatékosságokkal küzdő, vagy speciális nevelési igényű gyerekek támogatott részvétele. Az idén ebben az egyre nagyobb támogatási igényű feladatban lett a jószolgálati partner az Első Miskolci Lions klub.

 

A támogatásra pályázatot irt ki a szervező alapítvány, amelyre gyermekintézmények jelentkeztek, köztük a Tüskevár -Éltes Mátyás páros, amelyet az Első Miskolci Lions Klub több mint két évtizede segít. A kisérőkkel együtt összesen  jócskán meghaladja a nyolcszáz főt a jószolgálati akció keretében mikulásvonatozók száma, december 10-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában