Kapitális ponty

2023.11.04. 11:03

Rekord fogás a Rakaca-tavon!

„Molnár Márk tagunk örömében osztozunk, hiszen tegnap kora este, ahogy ő mondta "élete halát" fogta meg Rakacán!” - számolt be róla a Rakaca-tó Horgász Egyesület.

Boon.hu

Forrás: Rakaca-tó Horgász Egyesület

Fotó: Molnár Márk

Egy szokatlan hidegfront hozott esőt, villámlást, lehűlést. Márk ennek ellenére kint volt a parton az egyenesben. Előkerült a bojlis bot, némi etető bojli, felkerült a szakáll nélküli horog s már ment is be a szerelék. Éppen eltelt egy pár óra, majd 22.00 óra után pár perccel ejtős kapás törte meg a csendet, majd úgy ahogy azt várja az ember szépen elindult zsinór lefelé a dobról, írták.

„Fél órás fárasztás a partról, majd derékig a hideg vízben került szákba..."ez hatalmas ponty" indult ki a vízből Márk eufórikus örömmel. Szerintem sokunknak ismerős ez az érzés. Alig fért el a - nem kis - bölcsőben. Reggel Kondás László, a tározó hivatásos halőre hitelesítette a fogást, majd még egy fotó után, visszanyerte szabadságát.

S akkor a hitelesített adatok, amelyek alapján egyesületünk is bejegyzi a bejelentett tagsági rekordok közé.

Súlya: 23,80 kg

Hossza: 94 cm

Kerülete: 81 cm

Csali: fűszeres bojli

Kérdeztük Márkot, szerinte mi lehetett a siker titka. Szerényén csak a jó helyre és a kikönnyített csalira utalt. Ezen kívül persze az ügyessége, a kitartása, a szerelék összehangoltsága is kellett. Szívből gratulálunk Márk s abban is biztosak vagyunk, ha így haladsz s kitartó vagy életed fogása még bizony ott úszik a Rakacában!” - írta az egyesület a közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában