Most másképp a jégen

2023.11.10. 12:52

Csúszós pályán a miskolci Jegesmedvék (fotókkal, videóval)

Téli vezetéstechnikai vetélkedőt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottsága pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Kiképző Központjában. A vetélkedőre a miskolci DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia edzőgárdája kapott meghívást. A vetélkedő célja az egyes civil szervezetek, csoportok vezetéstechnikai ismeretének növelése, téli vezetéstechnikai képességeik fejlesztése, melyek hozzájárulhatnak a balesetmentes közlekedésük elősegítéséhez.

A hokisok most nem korcsolyával, hanem autóban ülve mentek a jégre

Fotó: Bujdos Tibor

Danyikó Zoltán rendőr törzsőrmestertől, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Bűnmegelőzési Bizottság megbízott titkárától a helyszínen megtudtuk, hogy minden évben megszólítanak egy célcsoportot, és lehetőséget biztosítanak nekik egy téli vezetési felkészítésre. 

„Az idén a DVTK Jégkorong csapatát kérdeztük meg. Ők nap mint nap a jégen vannak, fél életüket ott töltik, és emellett sokat vannak úton, sokat is vezetnek és boldogan igent mondtak” – tájékoztatott Danyikó Zoltán. Majd hozzátette, hogy a napot egy elméleti felkészítéssel kezdték, ezt követte egy tesztsor kitöltése, majd két pályán zajlott a gyakorlati foglalkozás. „Az egyiken egy csúszós autót próbálhattak ki, egy speciális járművel, mellyel azokat a helyzeteket tudják kezelni, hogy ha a jármű megcsúszik az úton. A pálya másik részén pedig ügyességi feladatokat kellett tejesíteni a saját autójukkal”- emelte ki. A Bűnmegelőzési Bizottság megbízott titkára szerint ez a nap azért is fontos, mert magukat és a járművet is fel kell készítenünk a csapadékos időjárásra és a csúszós utakon való közlekedésre.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Kiképző Központjában péntek délelőtt 14 fő jelent meg a miskolci DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia edzőgárdájából.

Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék Akadémia operatív igazgatója elmondta, nagy örömmel vesznek részt a programon, mert rendkívül hasznos információkat kapnak, és hasznos gyakorlatra tehetnek szert, és ezzel persze példát is mutatnak. 

„Olyan dolgokat tudunk kipróbálni, amelyeket a hétköznapi forgalomban nem. Emellett nekünk ez egy közösségi program is, úgyhogy örülünk, hogy itt lehetünk. Egyébként a DVTK család minden tagja igyekszik minden ilyen kezdeményezés élére állni”- mondta Nagy Ádám. Majd viccesen hozzátette, hogy a férfiak szívesen mutatják meg akár egymásnak is, hogy mennyire ügyesek vezetésben is.
A nap végén a legügyesebben teljesítők elismerést és kisebb ajándékot is kapnak amellett, hogy olyan vezetéstechnikai ismeretekkel bővülhet tudásuk, melyek gyakorlati alkalmazása nagyban elősegítheti a balesetmentes közlekedést, ezzel óvva saját és mások testi épségét.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában