Utoljára találkoztak az éven

2023.10.07. 18:13

Veterán autók és imádóik gyűltek össze ma Miskolctapolcán (fotókkal frissítve!)

Miskolctapolcára szervezte meg az év utolsó veterán autós összejövetelét a Classic Motorsport Club szombaton délelőtt.

Az Ellipsum előtt parkoltak a csodák

Fotó: Ádám János

Több mint harminc veterán autó gurult be az Ellipsum parkolójába a hétvégén. A látványos kiállítást a Classic Motorsport Club rendezte, aminek vezetője Adamovich Erik, aki elmondta, évente mintegy hatszor hívják össze a találkozót. 

Ugyanennyiszer rendezünk versenyt is. 2012-ben alapítottuk a klubot azzal a céllal, hogy megszerettessük az emberekkel a régi autókat. Mi magunk is veterán autótuartók vagyunk, akik nem szoborként tekintünk ezekre a járművekre, hanem inkább használjuk őket az utakon, hogy bárki megnézhesse ezeket az autócsodákat. Sokszor hívnak minket falu- és városnapokra, ahova szívesen elmegyünk. Változó, hogy egy-egy ilyen kiállításon mennyien veszünk részt, de olyan ötven autót be tudunk mutatni itt. Még Szegedről is érkeznek Miskolcra

 – mondta a szervező.

Mire jó egy félszázados Lincoln?

Oláh István egy 1972-es Lincoln Continental Mark IV-essel érkezett. 

"Akit egyszer megcsap a benzingőz, az nem tágít az autók mellől. Volt már egy negyvenhatezer kilométert futott Ladám otthon, ami mellé öt éve úgy gondoltam, veszek egy amerikait, hogy hidegháborúzni tudjanak a garázsban. Egy normál méretűben azonban nem tudom tartani ezt a csaknem hatméteres járművet, így mindketten egy csarnokba kerültek itt, Miskolcon. A több mint félszázados Lincoln jó megjelenésű, megbízható, vonulós autó, amit tudok használni esküvőkre. De megjártam vele kétszer is a Classic Bükk Kupát, ahol kiválóan teljesített az ügyességi versenyen – magyarázta Oláh István, majd hozzátette, egy ilyen autós találkozó azért jó, mert többféle autót ismerhetünk meg, nem specializálódik kifejezetten egy típusra.

Szász Szintia nőként a hároméves kisfiát hozta el a kiállításra. 

"Imádja az autókat, állandóan motorozik. Otthon van egy kis Fiatunk, amit szeretünk, de itt csoda szép járművek vannak. Ezt érdemes megnézni még a nőknek is" – mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában