"Soha sincs késő jó útra térni”

2023.10.16. 11:30

Lelki gyakorlaton vettek részt a fogvatartottak

Boon.hu

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Az egyik legnagyszerűbb dolog a világon, hiszen nem vagyunk korlátozva. A börtönben ez nem így van. Aki itt éli mindennapjait, annak először saját lelki békéjét kell megtalálnia. Ehhez kapnak segítséget elsősorban a börtönlelkésztől. Tőle megtudhatják, hogyan térjenek a helyes útra, tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási intézet.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

„Intézetünkben sok a vallásos fogvatartott, éppen ezért pár napja – lelkészünk meghívására – ökomenikus imaórát tartott Dr. Orosz Atanáz görög katolikus püspök és Kónya Ákos református lelkész. A lelki gyakorlaton 25 fogvatartott vett részt. A püspök úr beszédében elmondta, hogy Jézus tanítását követve mindenki megtalálja saját lelkében a szabadságot, szabadulása után pedig rátérhet a helyes útra. Lelkész úr pedig arról beszélt, hogy Isten mindenkit egyformán szeret, megbocsátja az elkövetett bűnöket. Soha sincs késő jó útra térni” – számoltak be róla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában