Fesztivál

2023.09.11. 19:00

Finom ételek és könnyűzene Putnokon

Ebben az évben is sokan voltak kíváncsiak a hagyományos Krumplifesztiválra Putnokon.

A burgonya számos feldolgozására példát láthatott a kilátogató lakosság Putnokon.

Fotó: ME

Egész nap nagyszerű hangulat kísérte Putnok hagyományos rendezvényét. Az őszi évszakhoz köthető Krumplifesztivál a korábbi évekhez hasonlóan egy szüreti felvonulással kezdődött. A mazsorettek vezetésével a Városháza parkolójából egészen a sportcsarnokig vonult a menet, ahol ünnepélyes keretek között megnyitották az eseményt. Valamennyi sátornál nagy volt a forgalom, hiszen a krumplis finomságokra rengetegen kíváncsiak voltak. Hagyományos ételek és néhány különlegességet is kínáltak, a burgonya számos feldolgozására példát láthatott a kilátogató lakosság.

Felvidékről is

– Most már egyértelműen nevezhetjük tradicionális putnoki rendezvénynek a Krumplifesztivált - fogalmazott kérdésünkre Tamás Barnabás, a gömöri város polgármestere. - Az elmúlt évtized tudatos és odaadó munkája kellett ahhoz, hogy eljussunk idáig. Most már a Gömör Expohoz hasonlóan az emberek várják a programot. Az elmúlt évek nehéz időszaka után pedig jogosan vágynak rá, hogy egymás között, közösségben legyenek. Emellett külön öröm számomra, hogy Putnok két testvér településéről, az egyaránt felvidéki Tornaljáról és Tiszolcról is érkezett delegáció, így a kapcsolatainkat is tovább tudtuk ápolni, mélyíteni.

Könnyed kikapcsolódás

Az eseményen részt vett Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, valamint Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője is.

– Ez a rendezvény nem csupán a gasztronómiáról szól, igazi közösségerősítő erővel is bír - fogalmazott Riz Gábor. - Az érdeklődők amellett, hogy burgonyából készült ételeket kóstolhattak meg, a kézművesek standjainál kedvükre válogathattak, a színpadi produkciók pedig a könnyed kikapcsolódást segítették. A dolgos hétköznapok mellett fontos, hogy néhány órát együtt legyünk, beszélgessünk, jól érezzük magunkat.

Színpadi programok

Az idei Krumplifesztiválon a délutáni órákra szépen megtelt a színpad előtti terület. Először Suzy szórakoztatta a közönséget, majd a Nemazalány x Sofi lépett fel. A putnokiaknak ezután Ruzsó Tibi énekelt, végül a Club 54 Abba showját tekinthették meg a burgonyás ételekkel jóllakott érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában