Jól sikerült

2023.08.31. 15:00

Félmaratont futottak a jótékony cél érdekében

Összekapcsolódott a segíteni akarás a sporttal és a közösségi élménnyel egy nagyszerű bükki helyszínen.

Nagy-Hankó Krisztina

A III. Oxywater-Decathlon-Mento Hegyi Félmaratont az elmúlt hétvégén rendezték meg Miskolcon, a Majális Parkban. Az INC-Global Holding Kft. munkatársai voltak az esemény szervezői. A GYEK égési osztály alapítványának gyűjtöttek, ez a harmadik ilyen megmozdulásuk, vagyis jótékonysági futóversenyük. Mindig azt vásárolják meg az alapítvány számára, amire szükségük van – tudatta Bártfai Krisztián,a szervező cég képviselője. Az adományt pedig az ősz folyamán adják át sajtó nyilvános eseményen, egy megadott időpontban. A rendezvény mellé állt rengeteg nagy cég, de kisebb vállalkozások is - Miskolcról és a régióból – támogatták az eseményt.

A futóversenyre - amely karitatív, sport- és közösségi esemény is volt egyben - nagyon sokan neveztek be, országos összehasonlításban is kiemelkedőnek számít a résztvevők száma. Még a kánikula sem tartotta vissza a sportolni vágyókat. Összességében több száz futó teljesítette a különböző hosszúságú távokat. Volt egy 800 méteres családi táv, amelyen egy különleges résztvevő is volt, egy idős kerekesszékes versenyző, aki bizonyítani szerette volna, hogy így is teljesíthető a kihívás. 

A következő lépcsőfok az 5 kilométeres táv volt, továbbá egy 10 és fél, illetve a 21 kilométeres félmaratoni táv. Az abszolút győztes egyéni kategóriában a DVTK színeiben induló Bogár János lett. A csapatversenyben pedig az Aditya Birla cégcsoport magyarországi vállalatának csapata lett az első helyezett.

Sport és szórakozás

A futás levezetéseként, pihenés gyanánt a résztvevők könnyűzenei előadók koncertjén lazulhattak. A legtöbb nevező amatőr sportolónak vallotta magát, baráti társaságok, munkahelyi csapatok futottak együtt, így volt egy kis fesztivál jellege is az egésznek – jegyezte meg Bártfai Krisztián. Valamennyi fellépő: Csiszár István énekes, Torres Dani, valamint az Ildi Rider zenekar is csatlakozott a támogatókhoz és ingyen vállalták a szereplést. A koncertek mellett egy látványos drift bemutató is színesítette a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában