Street food

2023.07.20. 19:30

Gyorsétel gasztronómiai különlegességként a Népkertben

Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa örült, mikor két szakácstanulójával beszélgetve megérezte bennük a törekvést. Ebből jött létre az a kombó, hogy az étterem mellett újonnan még egy büfékocsi is van, vagyis pár hónapja street foodot is kínál a vállalkozás.

Boon.hu

Somos László kiszolgál

Fotó: Ádám János

Közkívánatra hozták létre az újdonságot, ami praktikusan illeszkedik a népkerti hangulatba. „Ismerősök, barátok mondták, hogy a futókör használata után vagy kutyasétáltatás közben nem feltétlenül egy étterembe szeretnének beülni, főleg abban a ruhában, amit sportoláshoz vettek fel, hanem jó lenne, ha lehetne valami gyors kaját venni egy büfében a környéken – idézte fel a kezdeteket Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa. – Ekkor kezdtünk azon gondolkozni, hogy vajon milyen alternatív ajánlatot tudunk adni a park közönségének. Felvetettem ezt a problémát a munkatársaknak, akik közül Somos László jelentkezett, hogy szívesen készítene street foodot, de nem hagyományos értelemben, tehát nem hamburgert, hot dogot kínálna, hanem valami teljesen más vonalat képviselne. 

Csengő Krisztiánnal együtt utánanéztek az ételeknek az interneten, elkészítették azokat, megkóstolták, kikísérletezték, hogyan lenne a legízletesebb, legjobb, mindenről beszámoltak. Jó ötletnek tartottam, külön tetszett, hogy fiataloknak indult be a fantáziájuk a problémafelvetésre, hiszen kevés ilyen ambiciózus szakember van manapság” – mondta a tulajdonos, aki biztosította az érdeklődőket arról, hogy télen sem fog elveszni a vállalkozás ezen része, mert az önjáró büfékocsit el tudja szállásolni jövő nyárig bármelyik telephelyén, s ha rendezvényre hívják őket, részt tudnak venni kitelepülésen is.

Rakétaként lőtt ki a karrierje 

„Már gyerekként is nagyon szerettem a gyorséttermi kajákat, hamburgereket, szendvicseket – mondta Somos László szakácstanuló. – A fine dining nem jött be, még a készítése sem. Azzal, hogy szabad kezet kaptam a Vigadó főnökségétől a KicsiSéf nevű kocsira, tehát mindenben én dönthetek, bármilyen stílust, vonalat, dizájnt választhattam, így olyan, mintha sajátom lenne ez a vállalkozás. Vagyis 95 %-ban megvalósult az álmom már húszévesen. Azt mindig tudtam, hogy szerencsés vagyok az életemben, ráadásul olyan háttérrel, amit édesapám támogatása biztosít nekem. Magánéletemben kisebb álmom, hogy egy autót vegyek magamnak, a food truck tekintetében pedig a dizájnra mennénk rá: díszítés, fények, hangulat és még több asztal, hogy több vendég tudjon leülni. Mert egyre nagyobb számban jönnek az érdeklődők, kóstolók, akik jó hírünket viszik. A közösségi média száz hozzászólásából kilencvenhét pozitív, aminek nagyon örülök, mert látva a kommenteket mások oldalain, kicsit féltem ettől a cunamitól. Egyre jobbnak élem meg az életemet. Gyermekkorom filmjében, a 2014-es A séf című amerikai vígjátékban azt mondják, a cubano szendvics képes megváltoztatni valakinek az életét, hát nekem megtette, holott májusig még mindig tanuló vagyok” – mondta Somos László. A büfé kínálata cubano szendvics, quesadilla, corn dog, churros és limonádé, de természetesen gondolkoznak a fiúk új alapanyagok beszerzésében is, amikből majd új ételeket lehet készíteni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában