Ismételtek

2023.06.29. 18:00

Különleges halászlével nyerték meg a főzőversenyt

A hétvégén megrendezett Felsőzsolcai Városnapok szombati programjainak sorában volt a főzőverseny, amelyre 12 csapat nevezett. Ebben a mezőnyben lett első helyezett az „Ép test ép lélek” csapata.

Nagy-Hankó Krisztina

A főzőverseny győztes csapat tagjai: Rúsz Bálint Berecz László Szentpéteri Gábor Hajdú Zsombor

Fotó: Ádám János

Idén nem volt megszabva, hogy milyen étellel lehet versenybe szállni. A lényeg az volt, hogy a helyszínen készüljön el, adott idő alatt. A fiatal férfiakból álló csapat kapitánya, szónoka Szentpéteri Gábor elmondta, hogy havonta többször is együtt főz a baráti társaság, illetve többségüknek vendéglátóipari végzettsége is van, ezért kellő gyakorlatuk van már ebben. A mostani felállásban négy fő alkotta a csapatot, valamennyien felsőzsolcai lakosok, név szerint: Berecz László, Hajdú Zsombor, Rusz Bálint és Szentpéteri Gábor.

Nem volt opció, nyerni jöttek

Tavaly is első helyezettek lettek, ezért nagy reményekkel indultak idén is. Nem csalódtak, hiszen megint az ő ételük bizonyult a legjobbnak a zsűri értékelése alapján – tudatta Gábor. Egy újragondolt halászlét főztek, amely pontyból, keszegből és kárászból készült. A halat maguk fogták a Csorba-tavon – avatott be. Tálaláskor nem a hagyományos ponty, hanem harcsafilé volt a tálon. Díszítésként agar-agarral volt behúzva a halászlé. (Az agar-agar egy zselatin szerű színtelen-szagtalan összetevő.) Továbbá babcsíra is volt a leves tetején. Mellé kínáltak kétfajta hegyes erős paprikát, illetve csípőspaprika készítményt, valamint tejfölt és citromot is. 

 

Ami még különlegessége volt az ételnek, hogy helyben – kemencében – sütött pizza kenyeret is tettek hozzá. A hordozható kemencét, amely szintén saját munkájukat dicséri, egy utánfutón hozták a rendezvényre – hangsúlyozta a főző csapat vezetője. Hozzátette: semmit sem bíztak a véletlenre, azért jöttek, hogy győzzenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában