Program

2023.05.21. 07:00

Valóban zsong a hétvégén Lillafüred (fotókkal, videóval)

A sport és a mozgás mellett kulturális programokkal, egészségügyi szűrésekkel várták Lillafüredre szombaton az érdeklődőket, a programok vasárnap is tartanak.

NHK

Fotó: Vajda János

A hétvégén immár 24-ik alkalommal tartják a Zsongó Lillafüred sport- és kulturális rendezvényt. A vasárnap egészen délutánig tartó esemény az évek alatt családi fesztivállá nőtte ki magát, idén külön gondoltak a gyerekekre is, hiszen számos programmal készültek számukra is a szervezők. A kétnapos program fővédnöke dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség és a Magyar Karate Szövetség elnöke, valamint Hubay György alapító-ötletgazda.

A huszonnégy év alatt rengeteg sportág képviseltette magát a Zsongó Lillafüreden, mondhatjuk azt, hogy szinte minden, aki a vármegyében jelen van – mondta Hubay György. Ezen a két napon nem csak bemutatókat láthat a közönség, de természetesen be is kapcsolódhat az egyes sportokba, közben pedig találkozhat olimpiai-, világ- és Európa-bajnokokkal. Sok fiatal versenyző pályafutása kezdődött az eltelt évtizedekben ezzel a rendezvénnyel – hangsúlyozta az ötletgazda.

Minden adott volt a jó szórakozáshoz

Habár voltak kétségek ezzel kapcsolatban, szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, talán ezért is, de főként a programok miatt rengetegen választották szombaton ezt a bükki eseményt és kötötték össze egy családi kirándulással. A Zsongó Lillafüredet számos bemutató, koncert és ingyenes egészségügyi mérés színesíti. A gyerekek szombaton legjobban a tűzoltóság habpartiját várták.

Négy gyermekkel érkeztek, óvodás társakkal, testvérekkel, akik nagyon izgatottak már – mondta Heni. Hozzátette: a gyerekek alig várták már, hogy a habban ugrálhassanak. Tudták, hogy most gyermek programok is lesznek, ezért is volt vonzó a rendezvény.

A kislánya fellépett a csapatával, táncos produkciót mutattak be a színpadon, többek között e miatt érkeztek a rendezvényre, de ha már itt vannak, természetesen a habpartit sem hagyták ki – avatott be Mariann, aki férjével és két gyermekével látogatott Lillafüredre. Azt is elárulta az édesanya, hogy a nap többi programja is érdekes volt számukra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában