Koncert

2023.05.04. 16:45

Parknyitás a Gárdonyiban: Rudán Joe-val és Kalapáccsal

Május 5-én este 8-kor Rudán Joe 60 – Kalapács József 61 koncert Miskolcon, a Gárdonyi HGétza Művelődési Ház parkjában.

ÉM

Rudán Joe

Fotó: Laufer László

A 2021 júniusi nagysikerű Kalapács – Rudán akusztik után ma este érkezik a zenekaros „elektromos” verzió a Gárdonyi parkba. Ez a koncert a helyszín idei szezonnyitója is, de Joe 60. születésnapja is apropóul szolgál a Rudán 60-Kalapács 61 alcímet viselő eseményen.  

Rudán Joe már középiskolás korában basszusgitározott illetve énekelt amatőr zenekarokban,  1988-ban alakult Coda nevű zenekara, mely elsősorban régi feldolgozásokat játszott, de saját számokkal is rendelkezik, ez a zenekar azóta működik. 1990-ben a Pokolgép együttes énekese lett, azzal a feltétellel, hogy a Coda zenekart semmiképpen nem akarja feladni. 1997 éd 2007 között a P. Mobil zenekarban is énekelt.  

Rudán Joe így beszélt mostani zenekaráról: 

„Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kellene egy olyan zenekar, melynek repertoárjában egy közös pont van, és az az én zenei pályafutásom. Több, mint negyven éve énekelek rockzenét, sok együttesben megfordultam, és rengeteg olyan nóta van, amit a közönség az én hangommal ismert és szeretett meg. Ezért hívtam életre 2015-ben a R. J. B. formációt, a régi Coda együttesem repertoárját is életben tartva. A Rudán Joe Band műsorát úgy válogattam össze, hogy az eddigi pályafutásom legkedvesebb dalai szerepeljenek benne. A lassú balladáktól kezdve a klasszikus rockslágereken át, az akusztikus megszólalásig minden hangulatot színpadra varázsolunk. Természetesen a műsorban az elmúlt években készült három albumom legjobb dalai is megszólalnak. A 60 éves jubileumi koncerten Kalapács Józsi barátommal közösen szemezgetünk a klasszikus nótákból!”  

A koncert tehát május 5-én este 8 órakor kezdődik Miskolcon, a  Gárdonyi Géza Művelődési Ház parkjában (Miskolc, Sütő János 42.). Kapunyitás: 19.30, koncertkezdés: 20.00.

Egy kis heavy metal

Kalapács József, rock énekes, színész. Az 1982-ben alakult Pokolgép énekese volt 1990-ig, ezután 2000-ig az Omen zenekar énekese volt, majd 2000-ben megalakította saját zenekarát, a Kalapácsot, ami napjaink egyik legmeghatározóbb heavy metal zenekara. Ezzel párhuzamosan létrehozta a Hard - később Kard - zenekart is (2004), valamint a Kalapács és az Akusztika nevű formációt is. A Kalapács és az Akusztika teljesedett ki aztán később az Atilla Fiai Társulat néven elhíresült zenekarrá.  

Ezeken a formációkon túl még önálló előadóesteken láthatja a közönség egy szál gitár kísérettel.  

Kalapács József 1993 óta aktív szereplője a zenés színházi életnek. 1994 óta megszakítás nélkül a Madách Színház művésze. Többek között olyan darabokban is szerepelt, mint Macskák, István a király, Atilla - Isten kardja, Árpád népe, A kiátkozott, A megfeszített, A Napba öltözött leány, Kinizsi Pál, Eger kis csillagai, Egri csillagok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában