Védett madár

2023.05.01. 09:29

Macskabagoly fiókát mentettek a Bükkben

Visszahelyezték a fészekbe az onnan kihullott védett madarat.

Fotó: Bükki Nemzeti Park

Macskabagoly fiókát mentett a Bükkben Szilvásváradnál a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a helyi önkormányzat, az önkéntes tűzoltók és helyi önkéntesek segítségével.

Lakossági bejelentés érkezett, - írják - hogy egy macskabagoly fióka ül a park mellett, az út szélén. A bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, és hosszas keresgélés után megtalálták a pelyhes fiókát egy öreg hársfa mellett.

"Észrevettük, hogy a hársfa tetején, egy ágcsonkon kialakult üregből egy másik pelyhes fióka figyel minket. Egyértelművé vált számunkra, hogy onnan pottyanhatott ki a kezünkben lévő bagoly is. Szerencsére nem sérült meg, ezért úgy döntöttünk, hogy visszahelyezzük a másik fióka mellé. A baj csak az volt, hogy a fészekként használt üreg 10 méter magasságban volt. Segítséget kértünk a Szilvásváradi Önkormányzattól és a Szilvásváradi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől, akik készségesen segítettek a macskabagoly fiókát visszahelyezni", olvasható  bejegyzésben. Hozzáfűzik: a macskabagoly Magyarországon védett faj, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában