Köznevelés

2023.05.05. 16:00

Diákszéf-előadás az iskolában

A Szent István Katolikus Általános Iskola bekerült azon kiválasztott 50 iskola közé, ahol első ízben ismerkedhetnek meg a gyerekek az MNB új Diákszéf applikációjával.

PN

Forrás: Mezőkövesd.hu

Az intézményben a 7-8. osztályosok gazdaságismeretet is tanulnak, hiszen fontos, hogy ismerjék és megtanulják a pénzzel való gazdálkodást és már ilyen fiatalon kialakuljon a pénzügyi kultúrájuk. „Azt gondolom, hogy ez a korosztály már fogékony arra, hogy megtapasztalja, honnan jöhet a család bevétele, milyen kiadásaik lehetnek, ezért is tartjuk az iskola vezetésével együtt fontosnak, hogy megtanulják a gyerekek, miből kell gazdálkodni egy családnak” – emelte ki Sikó-Fehérvári Csilla, az intézmény gazdaságismeret-matematika szakos tanára. 

A pedagógus hozzátette, hogy a tanulók így megismerik, hogy milyen bevételi forrásai lehetnek egy családnak, mint például a munkabér, családi pótlék és a segélyek. Emellett képet kaphatnak arról is, hogy milyen kiadások terhelik a családi költségvetést, a közüzemi számlák, az élelmiszer-, háztartási cikkek vásárlása, valamint megtapasztalják, hogy egy adott hónapban mennyi pénz marad megtakarításra, vagy egyéb célokra. Az MNB új fejlesztéséről, telefonos alkalmazásáról Gyenge Réka és Gyenge Kornél, a pénzintézet területi képviselői tartottak interaktív előadást az iskola 7. és 8. osztályos tanulói számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában