Kilépés az ördögi körből

2023.04.10. 20:00

Segítenek elbírni a pillanat súlyát

ÉM

Dr. Márky Ádám

Fotó: Fehér Gábor

Elbírni a pillanat súlyát – A pszichológiai rugalmasság szerepe a belső szabadságban címmel tart előadást a miskolci MCC képzési központban április 11-én, kedden délután 5 órától dr. Márky Ádám, az MCC vezetőképző akadémiájának trénere. 

A nehéz helyzetek – különösen a krízisek – nehéz érzésekkel és gondolatokkal járnak együtt - hívják fel a figyelmet az esemény szervezői. Az, hogy mennyire tudunk jól működni ezekben a helyzetekben attól függ, mire fókuszálunk: arra, hogy ezekkel a nehéz érzésekkel, gondolatokkal együtt is azt tudjuk tenni, ami számunkra fontos, és meg tudjuk élni a pillanatokat, vagy pedig arra koncentrálunk, hogy ezeket az érzéseket megváltoztassuk, azért, hogy azt tehessük, ami fontos. Utóbbi az az ördögi kör, ahova a túlélő és problémamegoldó agyunk rendszerint behúz minket, és ahol előbb-utóbb mind testi, mind lelki értelemben kiégünk, megbetegszünk. 

Az előadás során dr. Márky Ádám segítségével azt vizsgálják, mik azok az evolúciós minták a fejünkben, amik miatt megoldani próbáljuk az életünket, nem pedig megélni, illetve megismerjük azokat a készségeket is, amelyek fejlesztésével kiszabadulhatunk az ördögi körből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában