Húsvét

2023.04.09. 16:00

Miért egyen minden másnap főtt tojást?

Öt egészségügyi előny, ami a tojás fogyasztásával jár, de csak kevesen tudnak róla.

UA

Az egészség forrása

A húsvét beköszöntével az átlagosnál nagyobb hangsúlyt kap a tojás fogyasztás, a Központi Statisztikai Hivatal(KSH) adatai alapján, a boltok polcairól a húsvéti időszakban másfélszer annyi tojás fogy, mint az év többi időszakában.

Nem csak finom, egészséges is

Kevés olyan étel létezik, amiről annyi egymásnak ellentmondó információ látott napvilágot, mint a tojás. Egy időben óva intettek tőle mindenkit, akinél fennállt a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, manapság viszont már árnyaltabbnak tűnik a kép, egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy nem egy ördögtől való táplálékról van szó. Többen régen egyenesen a koleszterinszint növelőjének tartották, ezt a népszerű ételt. A húsvét kifejezetten nehezen képzelhető el nélküle, a legtöbb családban ilyenkor az ünnepi lakoma része a sonka és a kalács mellett a főtt tojás is. A tojás legvonzóbb tulajdonsága, hogy kiemelkedő a fehérjetartalma, így pedig segít a jóllakásban, a vércukorszint stabilizálásában, valamint az izomtömeg megőrzésében is. Segít a fogyásban is, hiszen megfelelő kalóriatartalmával nem hizlal, továbbá támogatja a májműködést. További nagy előnye, hogy a benne található tápanyagok támogatják a látás egészségért és a szív- és rendszerre is jó hatással van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában