Zöld város

2023.04.29. 19:34

Madárbarát növényeket ültettek Miskolcon

A tavaly és az idén telepített madárodú lakónak összkomfortos lakókörnyezetet biztosítanak.

ÉM

Az oduprogram bevált Miskolcon

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. tavaly összesen 102 darab madárodút helyezett ki városszerte, ezt idén újabb 100 odú telepítése követte. A telepített madárodúk ellátását és továbbiak kihelyezését örökbefogadással tudták és továbbra is tudják támogatni a segítőkész miskolciak. 

Ezekben az apró „albérletekben” tavaly nagyjából 60-100 madárfióka született. A program keretén belül idén már nem csak a madarak fészekrakó helyét szeretnénk biztosítani, hanem a közelükben található eleség-állományt is, így létrehozva számunkra az ideális életteret.  

Az örökbefogadott madárodúk utáni bevételt a Városgazda jelenleg olyan növényzet telepítésére fordítja, amely természetes táplálékot biztosít az énekesmadaraknak, ezzel is elősegítve a populáció önfenntartását. Ilyen növényfajta a tűztövis, berkenye, madárbirs, som és az egybibés galagonya. Hosszútávú cél, hogy minél több énekesmadár találjon otthonra Miskolcon és belépjenek a "madárbarát városok" sorába. A Magyar Madártani Egyesülettel az együttműködést továbbra is erősíteni szeretnék és várják előremutató, Zöld Miskolc koncepciót elősegítő, kompetens szakmai javaslataikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában