Koncert

2023.04.05. 10:30

Húsvétra hangolódtak az Avason (videóval)

Húsvéti Zenés áhítatot tartottak az Avasi Református Templomban kedden este a Debrecen Helyőrségi Zenekar közreműködésével.

PN

Fotó: Póczos Nikolett

A Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár, a Miskolc - Avasi Református Egyházközség és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda közös rendezvényén igét hirdetett, Sajtos Szilárd alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat kiemelt református tábori lelkésze és közreműködött a Debrecen Helyőrségi Zenekar, valamint Záhorszki-Hangó Viola és az Avasi Örömhír Kamaraegyüttes Zenekara.

Sajtos Szilárd alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat kiemelt református tábori lelkésze hirdetett igét
Fotós: Bujdos Tibor

A repertoár összeállításáról Pál István őrnagy, a Debrecen Helyőrségi Zenekar vezetője, karmestere mesélt portálunknak. A zenekar vezetője elmondta, hogy a Húsvét előtti elcsendesedés a zenekar életében is nagyon jól jött, hiszen egy nagyon pezsgő, külföldi fellépésekkel tarkított időszakon vannak túl és vasárnap tartották a Debreceni Református Nagytemplomban a szokásos a Dominika Palmarum, zenés áhítatukat is a Honvéd Férfikarral, melyre sokat készült a Debrecen Helyőrségi Zenekar. Pál István őrnagy elmondta, számára Miskolc mindig fontos helyszín, ha fellépésekről van szó, hiszen itt végezte tanulmányait és nagyon sok kedves emlék és régi barát, ismerős köti a városhoz.

Ismertebb filmzenék is elhangzottak
Fotós: Póczos Nikolett

A repertoárról szólva Pál István elmondta, főleg ismertebb filmzenéket hoztak a borsodi vármegye székhelyre, de a komolyabb darabok is kerültek a műsorba. A zenekart a Pál István mellett Kovács Róbert százados és Péntek Julianna törzsőrmester dirigálta a fellépésen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában