Teszedd

2023.04.27. 20:00

Hihetetlen, miket dobnak ki az emberek illegálisan! (fotókkal, videóval)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal ismét csatlakozott az országos TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű mozgalomhoz.

NHK

Alakszai Zoltán fõispán és Koncz Zsófia az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára

Fotó: Vajda János

A hivatal dolgozói idén a miskolci Magashegy dűlő területet tisztították meg csütörtökön délután. Koncz Zsófia parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Alakszai Zoltán főispán, a Kormányhivatal vezetője is kesztyűt húzott és zsákot vett a kezébe, hogy segítse a munkát. Akadt hulladék bőven, a legelképesztőbb tárgyak, mint például edények, ruhaneműk, egy szőnyeg, illetve más holmik kerültek elő a füves, bokros domboldalról. A környéken elhagyott házak, de lakóingatlanok is vannak.

Idén már 11-ik alkalommal rendezik meg a TeSzedd! akciót országszerte, amely április 22-vel, a Föld Napjával indult el. Olyan érdeklődés, mint idén, még egyszer sem volt. Tavaly negyvenezer önkéntes vett részt a mozgalomban – hangsúlyozta Koncz Zsófia parlamenti államtitkár. A program lényege, hogy a környezettudatosságra felhívják a figyelmet, de azon túl, hogy nagy területeket lehet ily módon megtisztítani, az is fontos, hogy a helyi közösségek összefognak egy cél érdekében. 

Népszerű a kezdeményezés és hosszú távú hatásai is vannak, hiszen akik részt vesznek benne, később is tudatosan kezelik a hulladékot – mondta a miniszterhelyettes. Illetve a gyerekeket is be lehet vonni ezekbe a tevékenységekbe, akik általában nagyon fogékonyak és szívesen vesznek részt hasonló kezdeményezésekben.

Példát mutatnak

Már a korábbi akciókban is aktívan részt vettek. Olyan területet kerestek ezúttal, ahol hatósági eszközökkel nehezen vagy egyáltalán nem tudják elérni az illegális hulladékért felelős személyt – mondta Alakszai Zoltán főispán. Csapatot verbuválni a szemétszedésre nagyon könnyű volt, hiszen főleg a környezetvédelmi, természetvédelmi és hulladékgazdálkodási főosztály munkatársai voltak jelen, közel hatvanan - tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában