Produkciók

2023.04.26. 16:21

Felszabadult hangulatú Nyugdíjas Ki-Mit-Tud Miskolcon (videóval)

A Mezőcsát központtal működő vármegyei nyugdíjas képviselet közösségei vendégeskedtek a Városházán.

DA

Fotó: Detzky Anna

Fergeteges hangulatban telt a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének Nyugdíjas Ki-Mit-Tudja 2023. április 26-án, szerdán délelőtt a miskolci Városházán. A Magyarok Világhimnuszának közös eléneklése után az idős csoportok változatos produkcióit, mint meghívott előadó a Tapolcai Kerek Kórus nyitotta meg. Vezényelt Kerek Judit, zongorán kísért dr. Romhányi József. A rendezvény támogatóinak Lenkey Béláné, a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének elnöke mondott köszönetet. Az alkalmon megjelent Fodor Zoltán önkormányzati képviselő is.

„Hálásak vagyunk, hogy helyet kaptunk Miskolcon. Azért is fontos ez, mert így a vármegyeszékhely vezetői jobban megismerhetik egy vidéki nyugdíjas szervezet működését. Láthatják, hogy az idősek is képesek értéket teremteni” – hívta fel a figyelmet Vida Lászlóné szervező, a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének korábbi elnöke.

Megtartó erejű közösség

Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere a szépkorúak megbecsülését hangsúlyozta köszöntőjében.

„Egy társadalom mindenkori értékmérője az, hogy milyen módon becsüli meg a saját időseit. Hiszen önök voltak azok, akik a munkájukkal, a mindennapi életükkel megteremtették számunkra, aktív korúak számára azt a környezetet, amiben élhetünk és dolgozhatunk. A szülői, nagyszülői szerepekről nem is beszélve” – jelentette ki Szopkó Tibor alpolgármester. „Megváltozóban van a világ, egyre tovább élünk és több idő jut a nyugdíjas évekre. Fontos, hogy ezt az életet jó életminőségben töltsük el. Elsődleges a család és a kisközösségek. A felgyorsult mindennapokban a családi kapcsolatoknak az ápolása egyre nehezebb, amiben az időseknek kiemelt szerep jut. Fontos, hogy azok a szépkorúak pedig, akik az általuk vágyottnál kevesebb időt tudnak családi körben tölteni, sok minőségi időt szánjanak egymásra. Ennek kiemelt része lehet a kultúra ápolása, de legfőbb értéke mégiscsak a megtartó erejű baráti kapcsolatok.”

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában