Fokváros

2023.01.05. 10:30

Énekelni, táncolni is lehet a helyiekkel

Fokvárosban kihagyhatatlan látnivaló a piac és a kikötő.

KT

A bennszülöttek állandóan énekelnek és táncolnak Fokváros patinás negyedében

Fotó: KT

A világ számos országában gyakori eset, hogy a bennszülöttek utcai zenével és tánccal szórakoztatják honfitársaikat, a turistákat vagy az éppen ott vizitelőket. Ezek a szertartásos cselekmények ott különösen gyakoriak, ahol több évszázados hagyományai vannak a néptáncnak és -zenének. 

Szuvenírdömping 

A fekete kontinens tőlünk tízezer kilométerre lévő, a hazánktól tizenháromszor nagyobb vidékén, a Dél-afrikai Köztársaságban szinte mindenhol ilyen mutatványokba szalad az a vendég, aki arra jár. – A waterfronti piac, ahol magyar hangokat is gyakran lehet hallani, a felfedezések helye – lelkendezett kísérőnk Fokvárosban, az évtizedek óta a hatalmas országban élő Fábián Gabriella, majd hozzátette: – Itt szinte kötelező megkóstolni a környékbeli árusok kézműves termékeit: desszertjeit, pékáruit, füstölt és szárított húsait, gyümölcseit és lekvárjait, a fűszerekből és teákból, továbbá a szuvenírekből pedig érdemes kis tasakkal vásárolni és otthon, a családtagok vagy a vendégek körében kirukkolni velük. 

A Pomázról elszármazott házigazdánk arról is beszélt, hogy készüljünk fel a helyi népművészek saját nyelvükön előadott produkcióira, és igaza lett. Az alkalmi énekesek és táncosok – akik a vállalkozó kedvű külföldieket szívesen maguk közé fogadják némi apróért – pillanatok alatt csoportokba verődtek, és az évszakokhoz, valamint az ünnepekhez illő, felejthetetlen műsoraikkal szórakoztatták a csoda szép kikötőben hömpölygő tömeget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában