Kézdivásárhely

2022.12.13. 15:00

Határon átnyúló óvodai együttműködés

Testvéróvoda lett a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ és a kézdivásárhelyi Manócska Napköziotthon.

ÉM

Dr. Fekete Zoltán, Lázár Endréné, Borcsa Mária és Bokor Tibor

Forrás: MÓBÉK

Az erről szóló együttműködési megállapodást nemrégiben írták alá Kézdivásárhelyen. Mezőkövesd és Kézdivásárhely már régóta testvérvárosi kapcsolatot ápol, most pedig az óvodák révén még szorosabbá fűzték a települések együttműködését. A mezőkövesdi delegáció – dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere, Lázár Endréné, a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ intézményvezetője, Vargáné Pap Edina, a mezőkövesdi bölcsőde vezetője, dr. Fekete Zoltánné óvodapedagógus – utazott el Kézdivásárhelyre, hogy aláírják a testvéróvodai megállapodást.

– Az együttműködés fő célja, hogy egymás pedagógiai programját, tehetséggondozási koncepcióját megismerjük, részt vehessünk egymás rendezvényein, szakmai programjain, illetve elmélyítsük a két intézmény óvodapedagógusai közötti együttműködést. Emellett a testvérkapcsolat révén lehetőségünk van arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat, jó gyakorlatainkat egyebek mellett a differenciálásról, a környezettudatosságra, egészségmegőrző gondolkodásra történő nevelésről, a nevelő-fejlesztő, személyiség- és képességfejlesztő tevékenységekről – mondta Lázár Endréné.

A megállapodást Mezőkövesd részéről dr. Fekete Zoltán és Lázár Endréné, Kézdivásárhely részéről pedig Bokor Tibor polgármester és Borcsa Mária, a Manócska Napköziotthon vezetője írta alá. A látogatás keretében a mezőkövesdi delegáció meglátogatta a kézdivásárhelyi óvoda mindhárom tagintézményét és bölcsődéjét is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában