Ezt összehozták!

2022.12.23. 21:00

A jégvirágok minden korban nyílnak

Korábban csak gyermekeikkel jártak az edzésre, most már ők is a jégen vannak hetente háromszor.

NHK

A képen hátul feketében a szeniorok

A Team Frostwork karácsonyi gáláját tartották csütörtökön a Miskolci Jégcsarnokban. A programban szerepelt valamennyi csoport – ezek a 4 évesektől az ötvenes korosztályig mindenkit magukba foglalnak. 

Az esemény szervezője a harminc éves Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub volt. Tavaly óta azonban már nemcsak a csodás koreográfiákat előadó szinkronkorcsolyázó kislányok és hölgyek, de egy „senior” csapat is jégre áll. Idén a Queen együttes és Michael Jackson zenéjére futottak – tudtuk meg Bolobásné Szabó Anitától, a klub elnökétől, aki egyben a csapat tagja is.

Poénnak indult

Korábban is voltak felnőtt versenyzőik, de valamennyien egyéniben indultak. Az, hogy negyvenes-ötvenes korú korcsolyázók csapatot alkossanak, teljesen új volt a Jégvirágok történetében. A csoport tagjainak nagy többsége az ott sportoló gyermekek szüleiből tevődik össze – mondta az elnök. Jelenleg 15 tagot számlálnak. Tavaly elkezdtek felnőtt korcsolya oktatással foglalkozni, ott gyűltek össze először a szimpatizánsok. Majd hamarosan csatlakoztak az edzői kezdeményezéshez és alapítottak egy szinkron korcsolya csapatot a szülők. Ezt megelőzően volt egy akkor még csak poénnak tűnő beszélgetés is, versenyről jöttek hazafelé a buszon a gyerekekkel, amikor felmerült az ötlet, amit végül megvalósítottak.

Vitték a show-t

Tavaly januárban alakultak meg, tavasszal már részt vettek egy nemzetközi versenyen, ahol ugyan dobogós helyezést nem értek el, de elismerést azért kivívtak. Mindenképpen kimagasló eredménynek számít a többi indulótól kapott biztatás, hiszen el sem hitték, hogy ez csak egy pár hónapja megalakult amatőrökből álló csapat – tette hozzá Bolobásné Szabó Anita. 

Tulajdonképpen ők vitték a show-t. Ezek az emberek nem profik, sokkal inkább kezdőnek számítanak, de a korcsolya szeretete, a lelkesedés hajtja őket. Persze mindenkinek fejlődik a tudása folyamatosan. Hetente három edzésük van, természetesen ugyanabban az időben, amikor gyermekeik is jégen vannak.

Csak egy dolog számít

Az idei szezonban augusztusban kezdődött el a felkészülés, amely márciusig tart. Akkor ugyanis egy hazai megmérettetésre szeretnének eljutni. Profikkal nem tudnak versenyre kelni, hasonló kaliberű kezdő csapatokkal azonban igen, melyből hazánkban is alakult mostanában kettő. Májusban Obersdorf-ban lesz nemzetközi verseny, de arra valószínűleg nem fognak tudni felkészülni, mert Miskolcon bezár a Jégcsarnok márciusban. 

Ez több mint hobbi, de nem vérre megy. A cél, hogy jól érezzék magukat és amit lehet érjenek le – vélekedett az elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában