Vadásznap

2022.09.17. 10:15

Vadászokat is avattak a szendrői vadász- és gazdanapon (fotókkal, videóval)

Szakmai előadások mellett főzőverseny is várta az érdeklődőket szombaton.

UA

Fotó: Bujdos Tibor

Traktorosfelvonulással indult a szombati IX. Szendrői Gazdanap és V. Bódva-völgyi vadásznap, megye vadásznap Szendrőn. A rendezvényt az Országos Magyar Vadászkamara megyei szervezete, az Észak-Magyarországi Vadászszövetség és a helyi önkormányzat szervezte. A reggeli traktoros felvonulásra értünk oda, a gazdanappal egybekötött rendezvényen különböző vadgazdálkodási előadások várták később az érdeklődőket. A szakmai napon nem csak a hivatásos vadászoké volt a főszerep, hanem a kézműves termelők is a teret kaptak helyben termelt portékáikkal. A rendezvény fővédnöke Pap Zsolt, az agrárminisztérium helyettes-államtitkára volt, illetve a vadásznap védnökei, Riz Gábor országgyűlési képviselő és Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke voltak.

Hagyományosan, más helyszíneken

Traktorosfelvonuláson a települések gazdái mutatták meg a mezőgazdaságban használt gépeiket.

„A megyei vadásznapot mindig a más helyszínre szervezzük, de a hagyományos programokat megtartva” – nyilatkozta a Borsod Online-nak Tóth Dénes, az Országos Magyar Vadászkamara megyei titkára, aki azt is hozzátette, hogy a szombati rendezvény vendégváró muzsikával, kürtszóval majd a hagyományoknak megfelelően ökumenikus Hubertus misével kezdődött. Azt is elmondta, hogy a misét követően vitték be a megyei vadászok zászlóját, illetve elhelyezték a vadászhagyományokhoz méltó ünnepi terítéket is. A rendezvényen avatták az újdonsült vadászokat, valamint rangos vadászati díjakat adtak át. 

„Ezeket a díjakat olyan vadászok kapják, akik kiemelkedő munkát végeznek a vadgazdálkodásban megyénkben” – mondta el a megyei titkár. Az egész napos rendezvényen főző- és pálinkaversenyen mérhetik össze tudásukat a résztvevők, illetve a napot zenés táncos fellépők műsora színesíti. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában