Bükki Nemzeti Park

2022.09.18. 08:04

Madarásztábor az őszi szünetben

A gyerekek harkálylesen és éjszakai bagolytúrán is részt vehetnek.

HE

Fotó: Szabó Imre

Madarásztábort szervez a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 10-14 éves gyermeke számára az őszi szünet idejére. Azokat a felső tagozatos, természetszerető, a természet védelme iránt érdeklődő gyermekek jelentkezését várják, akik az ősszel is szívesen bővítik természetismereti tudásukat. A helyszín a Mátrai Tájvédelmi Körzet lesz, az időpont október 31-től november 4-éig. A madarásztábor izgalmas programokat kínál.

Túrák, vetélkedők

Csak néhány ezek közül: madárgyűrűzés Sástón, vadmadarak megfigyelése testközelből, ismerkedés a madárvonulás–kutatás különböző módszereibe. Harkályleső túra a Csatorna-völgyben, harkályismereti kirándulás. Terepmadarászat a hatvani Sástón, a madarak terepi határozásának titkai, a távcső és teleszkóp használatának elsajátítása. (A tábor idejére mindenkinek biztosítanak távcsövet.) Éjszakai bagolytúra a Csatorna-völgyben, macskabaglyok és uráli baglyok nyomában. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mátrafüredi látogató-, oktatási és kezelőközpontjának, a Harkály Ház természetvédelmi kiállításának megtekintése, madáretető készítése. Madártani vetélkedő a táborban szerzett ismeretek alapján, madaras társasjátékok.

A tábort rossz idő esetén is megszervezik, ezért megfelelő ruházat szükséges: esőkabát, vízhatlan bakancs és váltócipő. A szállás a Mátra Tábor Sástó fűtött faházaiban lesz. Részletek a Bükki Nemzeti Park internetes oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában