Videó az útvonalról

2022.09.15. 12:00

Harminckettedszer futják keresztül a Bódva-völgyét

Szeptember 17-én már harminckettedik alkalommal rendezik meg a Bódva-völgyi Maratont Edelényben és környékén.

ÉM

Pillanatkép egy korábbi versenyről

Forrás: EFE

A versenyt az előző évekhez hasonlóan az Edelényi Futók Egyesülete szervezi meg, az egyesületnek ez a sorban a harmadik nagy versenye idén a Császta Trail és az Edelényi Kastélysziget Körök után. A versenyközpont ezúttal is az Edelényi Kastélyszigeten lesz, így a versenyszámok befutója is ide érkezik. A gyermekfutam és a 10 kilométeres verseny rajtja is a kastélyszigeten lesz, míg a félmaratoné Szalonnán a Bódva folyó hídján, a maratoné pedig Jósvafő felett a vörös-tói barlangbejárat közelében lesz.

Az esemény az Ötpróba program pontgyűjtő állomása is egyben. Aki regisztrált Ötpróbázóként vesz részt, a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodik - ezeket pedig idővel garantált jutalmakra válthatja be. Ahogy az az egyesület rendezvényein megszokhattuk a 32. Dreher 24 Bódva-völgyi Maraton is jótékony futás: a versenyen résztvevő felnőtt versenyzők egyben jótékony futók is, mert a nevezési díjukból az Edelényi Futók Egyesülete 500 forintot átad a Magyarországi Légimentésért Alapítvány részére. A versenyzők összlétszámát idén 400 főben maximalizálták a szervezők. 

Videó a Bódva-völgyi Maraton útvonaláról:
 

Versenyszámok, kategóriák

Gyermekverseny (kb. 1 km) – egyéni gyermekfutam (korhatár: 14 év) életkor szerint két kategóriában: 10 éves kor alatti és 10+ éves (2012. szeptember 18. előtt, illetve utána születettek), külön fiú és lány kategóriákban,
10 km – egyéni, női és férfi abszolút kategória
Félmaraton – egyéni, női és férfi abszolút kategória (csak a 2006. szeptember 18. előtt születettek nevezését fogadják el!)
Maraton – egyéni, női és férfi abszolút kategória (csak a 2004. szeptember 18. előtt születettek nevezését fogadják el!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában