Nemzeti ünnep

2022.08.22. 12:57

Essem, AK26 és Baby Gabi koncertje követte a kenyérszentelést Edelényben

Két napos programkavalkádot tartottak a hétvégén Edelényben, ahol nem csak az augusztus 20-i nemzeti ünnepet, de a város napját is megtartották.

ÉM

Ünnepi szentmise a római katolikus templomban

Fotó: PH

A szombati nap a nemzeti ünnep köré épült, így délelőtt ünnepi szentmisével és az új kenyér megszentelésével kezdődött.

„Ahhoz, hogy túl tudjuk vészelni az előttünk álló nehéz időszakot, vissza kell térnünk keresztény gyökereinkhez” – hangsúlyozta Molnár Oszkár polgármester a Szent István király napja alkalmából az edelényi római katolikus templomban tartott ünnepi szentmisén.

A Kelemen István római katolikus plébános és Marincsák László görögkatolikus parókus által megszentelt új kenyeret a város polgármestere szelte meg.

Égerházi László (középen) kiállításának megnyitója
Fotós: Művelődési Központ

Délután a színpadi programokat gyerekkoncert és retró műsor indította, majd koncertet adott az Új Fiesta, Essem, az AK26, a Balance Band, Baby Gabi, Miki-Niki és a Csinibabák, valamint a Kredenc. Ünnepi kiállítás is nyílt Égerházi László faszobrász alkotásaiból a művelődési központban, amely szeptember 16-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában