Továbbképzés

2022.07.11. 15:00

A hivatásos vadászok éve

Továbbképzést tartott hivatásos vadászoknak az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete június derekán Szerencsen, a Rákóczi-vár színháztermében.

SFL

A programot Buday Péter, a hivatásosvadász-osztály alelnöke nyitotta meg, egyebek mellett elmondva: ismét igénybe lehet venni azokat a támogatásokat, amelyeket a Vadgazdálkodási Alap pályázata biztosít. Ebben az évben főleg „vizes pályázatokra” fókuszálva, de mindemellett sok célterületre is. 

Az eseményen Tóth Á. Dénes vadászkamarai titkár adott általános tájékoztatást az aktuális kérdésekről, közeljövőt illető tervekről, így vadászversenyekről is. Megjegyezte, hogy a 2022-es esztendőt mind a megyei, mind az országos kamarai szervezet a hivatásos vadászok évének nyilvánította. A titkár részleteiben foglalkozott a már említett pályázat lehetőségeivel, megjegyezve, hogy a támogatások elsősorban eszközbeszerzésre vonatkoznak. Az Országos Magyar Vadászkamara összességében 350 millió forintot különített el erre a célra. A pályázatokat augusztus 31-ig lehet benyújtani. 

A fórum később dr. Nagy Gergő, az Agrárminisztérium szakértőjének a ragadozó madarakról, továbbá a farkasokról tartott előadásával, és Szabó Ádám, a gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem munkatársának ismertetésével folytatódott a helyi farkasjelenségekről.

(A borítóképen: Hivatásos vadászok a szerencsi képzésen | Fotó: SFL)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában