Rendezvény

2022.06.17. 12:00

Szőlővirág-szentelést tartottak Virágéknál

A napokban százötvenen ünnepeltek a Császta szőlőhegyen.

KT

Bensőséges hangulatú rendezvényt tartottak a napokban az Edelény határában lévő Császta szőlőhegyen, ahol a Virág-pincében mintegy százötvenen vettek részt a szőlővirág-szentelési ceremónián. 

Műsort adtak 

– Ezúttal is a keresztény értékek ápolására, a hagyományok megőrzésére, átadására, a barátságok erősítésére helyeztük a hangsúlyt – mondta a házigazda szerepkört betöltő Virág Tamás, aki feleségével invitálta vendégeiket az eseményre. Köszöntőt mondott Demeter Zoltán ország­gyűlési képviselő, aztán a lillafüredi István Nádor Borlovagrend, a bogácsi Szent Márton Borrend, a Miskolczi Pincék Asztaltársasága, a Királyhelmecről és a Szepsiből érkezett borrend képviselője és Afonyi László, az Edelényi Hegyek Közösségének elnöke. 

Virágné Kocsis Mária bordáma megnyitója után a koszorúba font szőlővirágot ökumenikus szertartás szerint az edelényi történelmi egyházak papi méltóságai áldották meg, végül kultu­rális műsor szórakoztatta a je­lenlévőket. Tapsot kapott az Edelényi Férfikórus, Daragó Károly tárogató- és tangó­harmonika-műsora, Rubóczky Éva borról szóló verse, Illés István humorista, Juhász Andorné éneke, és Tiszolczki László hangulatos zenéje.

(A borítóképen: A szőlővirágot ökumenikus szertartás keretében áldották meg | Fotó: olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában