Jótékonysági irodalmi est

2022.06.01. 18:00

Miskolcon irodalmi est lesz a kárpátaljaiakért

Prózai és zenei előadását is hallhatják Ószabó István verseinek a kultúra iránt érdeklődők.

Detzky Anna

Forrás: MW

Fotó: Imre György

Jótékonysági irodalmi estet szervez Légy, költészet! címmel a Kárpátalján maradt magyarokért 2022. június 2-án 18 órakor Miskolcon, a Tudomány és Technika Házában az Éltető Lélek Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Miskolci Klubja. Az alkalomra Ószabó István költő, festőművész és Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes hozza el különleges, a költészet napjára összeállított műsorát. A költő képeiből kiállítás lesz látható a helyszínen. Az előadás anyagából elegáns kiadvány készült, amit a művészek helyben dedikálnak. Zárásképpen a Trianon fájánál tart megemlékezést a CÖF Miskolci Klubja. 

Széles körű összefogás 

– Nagyon értékes, bárki számára nyitott irodalmi műsorra számíthatnak a kultúrakedvelők csütörtökön, amelynek ősbemutatóját korábban Budapesten láttam – mondta dr. Várhelyi Krisztina szervező, az Éltető Lélek Alapítvány elnöke. – A produkciót nagy elragadtatással hallgattam, és elhatároztam, hogy Miskolcra is meghívjuk a művészeket. Ószabó István a saját, gyönyörű verseit hozza el, amelyeket Pitti Katalinnal felváltva adnak elő. A megzenésített költeményeket pedig az operaénekes-nő elénekli. Az esemény több támogató szervezet összefogásával valósul meg, amelyek szívükön viselik a kárpátaljai magyarok ügyét. Többek között az Életfa Társadalom- és Környezetkultúra Alapítvány, az Életműtárs ­Művészeti és Civilitikai Egyesület, valamint a Magyar a Magyarért Alapítvány ­csatlakozott a kezdeményezéshez. Más rendezvényeinken is mindig kitesszük adománygyűjtő ládánkat. Határon túli kapcsolataink révén az összegyűlt összeget személyesen fogjuk átadni a kárpátaljaiaknak, akik közül néhányan eljönnek az irodalmi estre. Az a tapasztalatunk, hogy a pénzadomány a leghasznosabb számukra, de minden egyébnek is örülnek. Már maga a gesztus is sokat jelent nekik, amiért hálásak.

(A borítóképen: Pitti Katalin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában