Irodalmi program

2022.04.16. 07:00

Jól megfér egymással a zene és a költészet

A magyar költészettől a cigány kultúráig színes műsort hallhatott a Dallamok Szárnyán klub közönsége.

DA

Fotó: Bujdos Tibor

Irodalmi programmal készült a magyar költészet napjára a Miskolci Dallamok Szárnyán Nyugdíjas Művészeti Klub hétfőn a Vörösmarty művelődési házban. A Petőfi-emlékév tiszteletére a József Attila-versek mellett Petőfi Sándortól is elhangzottak költemények a nyugdíjasközösség tagjaitól és meghívott előadóktól. A rendezvény második felében az április 8-i roma kultúra világnapjáról emlékeztek meg cigány nótákkal és a Mosoly Országa Kulturális Egyesület cigánytánc-bemutatójával. Az alkalmon nézőként részt vett Gőz Melinda, a helyszínt adó művelődési ház intézményvezetője, Iróczki Ferencné Rózsika, az Életet az éveknek nyugdíjasszövetség megyei elnöke és Lukács-Pete Mária, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolci Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke. 

Két költőt ünnepeltek 

– 1964 óta József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. Mai kultúranapi műsorunk azonban rendhagyó, mert ezt az évet Petőfi-emlékévnek nyilvánították. Jövőre lesz kétszáz esztendeje, hogy megszületett Petőfi Sándor, az egyik legnagyobb magyar költő. A programunkat úgy állítottuk össze, hogy mindkét költőre emlékezzünk. A műsort kibővítettük a roma kultúra világnapjához kapcsolódó produkciókkal – köszöntötte a vendégeket Gergely Józsefné Ilike, a Miskolci Dallamok Szárnyán Nyugdíjas Művészeti Klub vezetője. – A költészet jól megfér a népdalokkal, hiszen számos költő versét megzenésítették. 

A szavalatokat a csobádi Muskátli Dalkör népdalcsokra nyitotta meg Bugóczi Lászlóné Irma vezetésével. A csoport fellépéseivel már bejárta az országot, és énekversenyeken is sikerrel szerepelt. 
 

(A borítóképen: A csobádi Muskátli Dalkör tagjai is felléptek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában