Vetélkedő

2022.02.27. 17:31

Miskolcról versenyeztek

A Célpont Közösségi Tér „Rejtett értékek, elfeledett kincsek: Miskolc és Avas” címmel helytörténeti vetélkedőt rendezett. 

AB

Forrás: Ádám János

Az első feladat teljesítése alapján 9 csapat került be a döntőbe, melyet csütörtök délelőtt tartottak meg. A versenyen különböző módon kellett a résztvevő diákoknak számot adni a tudásukról: feladatlapon írásos formában, a csapatok által előzően összeállított prezentációk előadása útján, illetve villámkérdések keretein belül. A verseny fővédnöke Veres Pál polgármester, a zsűriben helyet foglalt Tóth Arnold, a Herman Ottó Múzeum tudományos titkára, Kapusi Szabolcs, a múzeum történésze, valamint Kis József, a megyei levéltár igazgatója, főlevéltáros. A feladatlapokat Majorszki András, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium történelem szakos tanára állította össze.

 

Feladatlap, prezentáció

 

Csorba Rita, a közösségi tér irodavezetője lapunknak elmondta, hogy immáron hatodik alkalommal rendezték meg a helytörténeti vetélkedőjüket. Az idei téma Miskolc és az Avas volt.

 

– A döntőbe való bejutáshoz előzetes feladat volt egy prezentáció elkészítése, amely kifejezetten az Avasra fókuszált. Ennek az értékelése szintén a döntő napján történt meg, ott kellett bemutatniuk a tanulóknak 5-8 percben, miután 45 perc alatt kitöltöttek egy feladatlapot, majd a végén villámkérdésekre válaszoltak.

– Az első három helyezett értékes ajándékutalványokat vihetett haza, továbbá az őket felkészítő pedagógusokat is díjaztuk, hiszen rengeteg energiát fektettek bele a munkába. A versennyel célunk, hogy a tanulók kicsit jobban beleássák magukat a helytörténeti témákba, szeressék a városunkat, és talán ezáltal még jobban kötődjenek Miskolchoz. Reméljük, a jövőben megvalósíthatjuk ezt a sikeres programot – tette hozzá végezetül.

 

Eredmények

 

1. Herman Ottó Gimnázium 

2. Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamos­ipari Technikum

3. Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum

 

(A borítóképen: Munkában az iskolai csapatok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában