Kutyusokat lehet támogatni

2022.02.13. 13:00

Árva kutyusokkal fotózkodnak a DVTK-szurkolók

Árva kutyusok egészségügyi költségét lehet támogatni a kiadvány megvásárlásával.

Detzky Anna

Fotó: hukwjcqj9ng4vq93ussm

Kutyás naptárakkal kedveskedik támogatóinak a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány, amely balesetes és megkínzott ebek mentésével foglalkozik. A 2022-es gyerek- és felnőttnaptárak a szervezet ongai ideiglenes befogadóhelyén lakó gazdikeresők profi fotóit ábrázolják, amelyeket Kis Martina állatbarát készített. A kiadványokból nyomtatott formában már csak néhány van, de digitálisan is megrendelhetők. Az állatvédő szervezet ­Facebook-oldalára küldött privát üzenetben van mód rendelésre, illetve a kitelepülések helyszínén lehet megvásárolni a három dizájnban elkészített naptárakat.

 

Focimeccseken is elérhető

 

– Először három éve a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) munkatársaival közösen készült rólunk támogatói naptár, ami jó kezdeményezésnek bizonyult. Most egy kedves barátunk vállalta, hogy szívesen készítene mentett kutyusainkról fotókat egy hasonló kiadványhoz – fejtette ki Csík Zoltán, a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője. – A címlapon csapatunkról látható egy csoportkép, a hónapoknál pedig egy-egy gazdikereső eb szerepel. Az utóbbi időben több kitelepülésünk is volt, például lehetett velünk találkozni a DVTK 112. születésnapi ünnepségén a diósgyőri stadionnál. A jövőben is tervezzük, hogy megjelenünk standunkkal a nagyobb focimeccseken. Itt is szívesen fogadjuk az adományokat, amiért naptárat adunk cserébe. Ugyanakkor maguk a naptárak is megrendelhetők jótékonysági céllal. Emellett minden vasárnap sétáltatást szervezünk ongai menhelyünkön, amiből szép állat-ember barátságok születtek. Néhány négylábú árvánk már gazdira talált így. A másfél-két órás programra minden jó szándékú érdeklődőt várunk. Érdemes előzetesen bejelentkezni a közösségi oldalunkon keresztül.

 

(A borítóképen: Bajba jutott kutyákon segítenek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában