Ezt írtuk 1982-ben

2022.01.31. 07:30

A szegfű bírta a hideget, a ciklámen kevésbé

Földgázzal fűtik a növényházakat a Miskolci Kertészeti Vállalat telepén a Szentpéteri kapuban, de ezeken a rendkívüli hideg napokon nem elég a szokásos fűtés, olajkályhákra, hőlégbefúvókra is szükség volt – röpít vissza az időben az 1982. január 26-i Észak-Magyarország-lapszám.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Abban is eligazít az írás, hogy azokban a napokban a tizenkétezer négyzetméter alapterületet kitevő növényházak fele szegfűmező volt. Az amerikai fajta egész télen át virágzik, magas, kemény szára alkalmassá teszi arra, hogy könnyen dolgozzanak vele a virágkertészek, virágárusok. A szegfű egyébként nem igényel nagy meleget, az ötfokos hőmérsékleten érzi jól magát. A barátságos hőmérsékletre a nyíló ciklámeneknek, azáleáknak, jácintoknak, primuláknak volt szükségük. Nemcsak ezek a cserepes virágok, de a pálmák is igényelték a meleget; ezekből tízezret gondoztak a vállalat növényházaiban. Húsvétra nyit virágot húszezer cserép hortenzia – jelezte a beszámoló.

 

(A borítóképen: A szegfű régen is hálás virág volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában