Siku

2022.01.26. 18:30

A miskolci eszkimó

Siku több mint tíz esztendeje hangulatfelelősként dolgozik a Jegesmedvék jégkorongmeccsein.

KT

Fotó: Bujdos Tibor

A népkerti jégcsarnokban rendezett Erste Liga-találkozókon rendre feltűnik az a kabalafigura, amelyről „senki” nem tudja, hogy valójában kit rejt.

 

Csinálja a fesztivált 

 

– Siku már egy évtizede elválaszthatatlan alakja a mérkőzéseinknek – mondta Popovics Pál műsorközlő-bemondó, majd hozzátette: – Amikor megérkezik, nyomban átöltözik, és utána, mint a népszerű énekes, Korda György, csinálja a fesztivált. Az a dolga, hogy jó hangulatot varázsoljon a létesítményben, ennek jegyében fogadja az érkezőket, mindenkivel pacsizik, vezényel, és odaáll a közös fotókra. A műfaj nagy családjának tagja névtelen, nem fedjük fel, hogy kit takar a maskara, vagyis nem áruljuk el, hogy a medve férfit vagy nőt rejt, miképpen a koráról sem adunk információt. 

 

Arra a kérdésre, hogy az „állatnak” ki adta a Siku nevet, ezt a választ kaptuk:

 

– A közönség szavazott. Elnevezése az eszkimók nyelvén jeget jelent. A voksolásban hajdanán részt vevők szerintem találó módon becézték már csak azért is, mert az ebbe a népcsoportba soroltak Észak-Amerika és Kelet-Szibéria sarkvidéki területein élnek, azaz kedvelik a hideget, és megítélésem szerint a sportot, valamint a hokit is. Máskülönben aligha lenne nagy kedvencünk a miskolci eszkimó.

 

(A borítóképen: Siku a miskolci jégcsarnokban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában