sportélet

2021.12.05. 13:00

Az unikális sportvezető

Találós kérdés is lehetne az, hogy ki a hazai testkultúra legsokoldalúbb egyénisége, tisztségviselője.

Kolodzey Tamás

Fotó: Róth Tamás

Sokan kapásból Schmitt Pálra és Aján Tamásra tippelnének, mások Kulcsár Krisztiánra és Csányi Sándorra, vagy éppen Hegedűs Csabára és Wladár Sándorra, esetleg Magyar Zoltánra és Kovács Istvánra adnák a voksukat.

Nincs párja

A felsoroltak listája kétségtelenül tekintélyt parancsol, a nyerőember mégis egy „szürke” eminenciás: Sinka Lászlónak ugyanis sem itthon, sem külföldön nincs párja.

Az egykori kézilabdázó, aki Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megye más településein is gyakran megfordul, eddig három sportágban is betöltötte az országos szövetség főtitkári beosztását.

A hatvanhét esztendős, nagy népszerűségnek örvendő karmester – mert ezt a jelzőt is kiérdemelte – a röplabdázóknál kezdte, majd hat és fél évi munkálkodás után átpártolt a kézilabdázókhoz és két évtizedig főtitkárként, majd elnökként szolgálta a második legnépszerűbb itthoni műfajt. Leköszönése után is megtalálta a mozgalom: jelenleg a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára, civilben pedig Százhalombatta alpolgármestere.

Portréjához tartozik még, hogy elvégezte a Testnevelési Egyetemet, az Államigazgatási Főiskolát, ráadásul közgazdász, továbbá folyékonyan beszél angolul, lengyelül és oroszul is.

Ahol megjelenik – mint például a napokban a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén –, ott rögtön körülveszik, és hallgatnak a szavára.

(A borítóképen: Sinka László a hazai sportélet egyik legkülönlegesebb alakja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában