Adventi akció

2021.12.18. 16:00

A Vöröskereszt házikójában öntöttük az adventi gyertyát (fotók, videó)

Az Észak-Magyarország szerkesztőiből és újságíróiból verbuválódott önkéntes csapat szorgoskodott.

NHK

Szerkesztőségünk tagjai vállalkoztak kedden késő délután a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének miskolci Szent István téren felállított házikójában arra, hogy segítsék a karitatív szervezet adventi akcióját.

 

 

Segítség és csapatélmény 

 

 

A munkahelyi közösségünk – más munkahelyi, baráti társaságokhoz hasonlóan – évről évre részt vesz a Vöröskereszt adománygyűjtő programjában. Tavaly a pandémia miatt elmaradt a projekt, de idén ismét csatlakoztunk a kezdeményezéshez. 

 

Hosszú ideje minden évben mézeskalácsot sütöttek az erre vállalkozók, aminek nagy sikere volt. Idén a koronavírus-járvány miatt mást választottak a szervezők. A vállalkozószellemű munkatársak gyertyát öntenek, és azt értékesítik. A bevételt a szervezet visszaforgatja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. 

 

Advent első hétvégéje óta a hét minden napján más önkéntes csapat készíti a gyertyát és fogadja a látogatókat a jótékonysági szervezet felhívására. 

 

Voltak már középiskolások több intézményből is, illetve kollektívák, akik azon túl, hogy munkájukkal segítenek, csapatépítésként is kiválónak találták az eseményt.

 

 

 

Nem lehet elrontani 

 

 

A vásárlók becsületkasszába teszik a pénzt, cserébe pedig egyedi, kézzel készített karácsonyi gyertyákkal térhetnek haza – tudtuk meg Herkéné Papp Tündétől, a Tű, Cérna, Szeretet kreatív üzemének vezetőjétől. 

 

A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató üzem a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének társadalmi vállalkozása. Az a céljuk, hogy szeressenek oda bejárni a dolgozók – hangsúlyozta. Hozzátette: gyertyát és szappant készítenek, amelyekben az a nagyon jó, hogy nem lehet elrontani, ha nem sikerül egy-egy darab, újra lehet önteni.

 

 

Kipróbáltuk: jó volt 

 

 

Az általuk készített dísztárgyakat, és más kézzel varrt termékeket is elhoztak az adventi vásárra. 

 

Ezenfelül pedig azokat a gyertyákat is értékesítik, amelyeket a helyszínen készítenek az önkéntesek. 

 

Az Észak munkatársainak nagyszerű élménye volt a gyertyaöntés, hiszen még sosem próbáltuk azelőtt ezt a kézműves-tevékenységet. Azért is kellemes volt az ott töltött néhány óra, mert a kreativitással segíthettük a Vöröskereszt helyi szervezetét, illetve a rászorulókat.

 

(A borítóképen:  Detzky Anna, Hegyi Erika, Bujdos Attila és Apagyi Beáta a Vöröskereszt miskolci, adventi házikójában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában