Halloween

2021.11.07. 19:00

Tökös partit tartottak a helyieknek Kékeden

Kézműves-foglalkozással, arcfestéssel és egyéb programokkal nagy sikert aratott a rendezvény.

Forrás: ÉM

„A múlt pénteken este, 17–19 óráig tartó különleges hangulatú eseményen remek családi tökfaragással, kézműveskedéssel, boszorkányos arcfestéssel, boszorkánykonyhával, korondi agyag töklámpásösvénnyel és mécsesekkel megvilágított, feldíszített közösségi színterünk nagytermében vártuk a gyerekeket szüleikkel együtt” – idézte fel Maczega Márton, Kéked polgármestere.

Egyre divatosabb

A halloween ünnepére a mulatságos töklámpások elkészítéséhez az egyik legfontosabb lépés a kezdet, vagyis a megfelelő tök kiválasztása. Ugyanis nem mindegy, milyen és mekkora tököt választunk a remekművünkhöz. „A régi hagyományt szórakoztató folytatni, arról nem is beszélve, hogy mennyire várják és szeretik a kicsik és mi, nagyok is. A tökszépségverseny zárta a programot, ahol a zsűri kiválasztotta a legjobban sikerült művet. Az este jó hangulatát egy kis retró diszkó fokozta, aminek nagyon örültek a gyerekek.

Napjainkra már itthon is egyre inkább divatos lett a mindenszenteket megelőző nap bulizós, játékos hangulata, melyből mi is hagyományt szeretnénk teremteni. Év végéig még két rendezvényt tervezünk, a mikulás és falukarácsony megünneplését” – jelezte a polgármester.

(A borítóképen: Maczega Márton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában