díj

2021.11.07. 17:30

Kitüntették a putnoki gólrekorder Ganyi Patrikot

Kitüntették a Sajóvölgye Focisuli utánpótlás-nevelésében pallé­rozódó csatárt.

Kolodzey Tamás

Fotó: KT

Bensőséges hangulatú ünnepséget tartottak a napokban a sajószentpéteri Rendezvények Házában, ahol a város sportéletéről készült képes könyv nagy érdeklődéssel kísért bemutatója keretében adták át a Farkas János-díjat.

Keményen dolgozik

– A névadóról talán mindenki tudja, hogy a Vasas világ- és sokszoros magyar válogatott csatára volt, és az egyik leghíresebb győztes mérkőzését az 1966-os, angliai labdarúgó-világbajnokságon Brazília ellen játszotta nemzeti csapatunkban – mondta Zsíros László, az elismerés alapítója.

A serleget, a plakettet és az oklevelet Ganyi Patrik, a Sajóvölgye Focisuli tizenöt esztendős, szép reményű fiatalja nyerte el. A jutalmazottat rövid filmen mutatták be a jelenlévőknek, a kockákból pedig kiderült, hogy a kitüntetett tehetség rendkívül gyors, jól cselez, a góllövés pedig nagyon megy neki. Az elmúlt szezon bajnoki mérkőzésein kilencvenhét (!) találatot jegyzett – ilyenre talán még soha nem akadt példa térségünkben.

– Az a célom, hogy pályafutásom során minél magasabb szintre jussak – mondta Ganyi Patrik, miután átvette jutalmait, majd hozzátette: – A fejlődésem érdekében sokan és sokat segítenek nekem, én pedig keményen dolgozom a vágyaim megvalósítása érdekében.

(A borítóképen: Ganyi Patrik a Farkas János-díjjal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában