programok

2021.11.07. 16:00

Élménydús hónap volt

Értékes programokat szerveztek Sajókazán a nyugdíjasoknak októberben.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

Több, a helyi nappali szociális központtal közös rendezvényen vett részt a Sajókazai Őszikék Nyugdíjas Klub az idősek hónapja apropójából. Közben Ki mit tud?-ra is készültek, és alkotóik egy vándorkiállításon mutatkoztak be.

– Néhány klubtagunk rendszeresen igénybe veszi a Sajókazai Nappali Szociális Központ szolgáltatásait és bejár oda. Így Bakos Lehelné intézményvezetővel jó kapcsolatot ápolunk és igyekszünk közös programokat is szervezni – mondta Zsúdel Gáborné, a Sajókazai Őszikék Nyugdíjas Klub vezetője.

Sütés-főzés, divatozás

Az igazgatónő ötletei nyomán színes programsorozatot szerveztek, ahová a nyugdíjasklubot is meghívták.

– Elsőként dr. Czenke Antal sajókazai körzeti orvos tartott előadást az egészségmegőrzésről. A koronavírussal kapcsolatos tapasztalatait is megosztotta, és szívesen válaszolt a kérdéseinkre. Egy másik héten a szépkorúak számára ideális divatról diskuráltunk a szociális központ munkatársaival. Szabás-varrási ötletek is felmerültek, sőt elmentünk együtt egy turkálóba. Ezt a programot főleg az idős hölgyek élvezték. Egy alkalommal közös sütés-főzést tartottunk. A dolgozók lencsegulyást készítettek, a mi asszonyaink pedig rengeteg palacsintát sütöttek, amit közösen fogyasztottunk el az ellátottakkal. Délután megérkezett Bíró Orsolya, aki szép hangú, felkapott, falunkbeli egyetemista fiatal. Az éneklés mellett verset is mondott. Október utolsó hetében Bakos Lehelné a lelki egészségről beszélt. Előadásának végén teszteket töltöttünk ki, amiket közösen átbeszéltük – sorolta a klubvezető.

Ki mit tud? és kiállítás

A klub más, szépkorúak számára tartott környékbeli rendezvényekre is hivatalos volt.

– Negyedik alkalommal rendezett idős Ki mit tud?-ot az Újkazinci Baráti Kör Szépkorúak színes világa címmel Kazincbarcikán, október 14- én. Erre sokat készültünk, és egyik klubalkalmunkon főpróbát tartottunk. Bemutattuk produkciónkat saját közösségünk előtt, amely szavalatokat és kétszemélyes paródiát foglalt magában. Aztán nagy sikerünk volt az egész napos megmérettetésen is. Október 25-én pedig Kazincbarcikáról Sajókazára, a Radvánszky-kastélyba ért az EduSenior Karantén Képzési Program kreatív alprogramjában részt vett alkotók vándorkiállítása. Tőlünk hat fő mutatkozott be műveivel. Dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány elnöke nyitotta meg a tárlatot. A megnyitón részt vett a Nagybarcai Borostyán Kórus és a Sajókazai Nótakör. A vándorkiállítás most néhány napig Kurityánban látható – számolt be Zsúdel Gáborné. A nyugdíjas közösség jelenleg pihen, erőt gyűjtenek a közelgő ünnepekre.

Adventre készülnek

– Nagyon nagy élmény volt mindannyiunk számára ez a mozgalmas időszak. Viszont így, hogy betört a negyedik hullám, úgy döntöttünk, hogy két-három hétig nem találkozunk. Az aktuális járványhelyzet függvényében tervezünk tovább, mert sok hetven év fölötti jár a csoportba. Mivel advent, mikulás és karácsony előtt állunk, decembertől több dologra szeretnénk készülni. Általában mindenki karácsonyfáját szoktunk készíteni, amelyhez a díszeket, a szaloncukrokat és az ajándékokat egyénileg csináljuk meg, házilag – fejtette ki beszélgetőtársunk.

(A borítóképen: A klub tagjai a nappali szociális központban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában