Elismerés

2021.10.03. 09:00

Tudásbajnokságon nyert a bükkaranyosi iskola

Az elkötelezett és kiváló tehetséggondozó munkáért kapott elismerést az iskola.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Olvasónktól

Mindig fontos volt a helyi gyerekek magas színvonalú oktatása, nevelése. Ez a bölcsődére, az óvodára és az iskolára is igaz – mondta Nagy Lajos polgármester. Hozzátette: az általános iskolájuk bár nem nagy létszámú, de a kisközösség előnyeit jól kamatoztatják. Évek óta érmeket hoznak el az országos Tudásbajnokságról. Ez nemcsak a diákoknak elismerés, de a pedagógusoknak is. Nagy büszkeség, hogy kis vidéki intézményként is tudnak országos eredményeket elérni, versenyre kelhetnek a nagyvárosi iskolákkal – hangoztatta a polgármester.

Nem sajnálják az időt és energiát

A Bendegúz – Gyermek- és Ifjúsági Akadémia számos változatban igyekszik kiaknázni a tehetséges tanulók tudását és szorgalmát. Levelezős és jelenléti versenyekkel, több fordulóban juthatnak el az általános iskolás korú gyermekek akár az országos megmérettetésig.

A Bükkaranyosi Általános Iskolában már közel tíz éve oldják meg a bizonyítani vágyók a Tudásbajnokság online vagy levélben küldött feladatait. Időt és energiát nem sajnálva, tanórák után az iskolában a pedagógussal, hétvégén pedig a szülővel hozzák ki magukból a lehető legtöbbet a versenyzők magyar nyelv és irodalom, matematika, környezetismeret, történelem és angol tantárgyakból – mondta Ruska Attiláné, az iskola igazgatója. Az elmúlt időszakban nem volt olyan tanévzáró ünnepség Bükkaranyoson, amin ne adott volna át az eredményes diákoknak arany fokozatért oklevelet és jutalomkönyveket – tette hozzá. Bari Adrienn, Birinyi Bettina, Ducza Zselyke, Földesi-Nagy Panka, Kiss Nóra, Szabó Gergő, korábban Üveges Boldizsár vagy az utóbbi évben Zay Bálint első osztályos tanuló kapott országos első helyezésért bajnoki serleget.

Az akadémia „ezüst minősítésű tehetséggondozó központ” számára adományozott oklevelét egyrészt a Tudásbajnokság, másrészt a Nyelvész és a Matekász versenyeken való eredményes szereplésért kapta az iskola, azaz a tanulók. Ezeken a megmérettetéseken a jelentkezők önállóan, megszerzett tudásukat megmutatva versenghetnek – hangsúlyozta az igazgatónő. Két első osztályos gyermek is továbbjutott a megyei fordulóba, Földesi-Nagy Panka és Zay Bálint.

(A borítóképen: A Tudásbajnokságon indult bükkaranyosi tanulók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában