Jótékonysági gyűjtés

2021.10.04. 15:30

Nemes cél mögé álltak a diósgyőri szurkolók

Új jármű szerzésében támogatnák a DVTK drukkerek az Szimbiózis Alapítványt.

Dózsa Gergely

qrf

Forrás: Szimbiózis Alapítvány

Adománygyűjtést indítottak a Diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok és a Diósgyőr Szurkolók Közössége, hogy segítsék a Szimbiózis Alapítványt. Október 10-én éjfélig várják a felajánlásokat a megadott számlaszámra. Bíznak benne, hogy az összegyűlt összegből az alapítvány lecserélheti 13 éves kisbuszát, melynek karbantartása egyre nagyobb terhet ró az alapítványra.

A Szimbiózis Alapítvány fogyatékkal élő fiatalok speciális szállítását végzi a Miskolci és a Szikszói járás területén. A fiatalok számára ez a szolgáltatás létfontosságú, mert állapotuk nem teszi lehetővé, hogy tömegközlekedést vegyenek igénybe. Így tudnak eljutni naponta iskolába, speciális fejlesztésre, egészségügyi intézménybe, bevásárolni, szabadidős programra. Szüleik számára pedig biztosítja azt, hogy dolgozni mehessenek.

A lecserélni kívánt autó rossz állapotban van, a napokban leszakadt a tolóajtaja szállítás közben, a fiatalok kísérője tartotta azt belülről, amíg eljutottak a következő családig, ahol meg tudták szerelni azt.

Cseréjére a szervezet elnyert egy pályázatot, azonban az összeg nem fedezi a vételárat, a különbözetet szeretnék a szurkolók összegyűjteni. 1 384 534 forintról lenne szó. Ha esetleg több pénz összegyűlne, akkor azt a jármű speciális átalakítására fordítanák. Ez további 537 336 forint lenne a szervezők szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában