Életmód

2021.10.14. 17:00

Megfelelő mérlegelés után döntsünk róla

Évente körülbelül húszezer ember plasztikáztat hazánkban.

Fotó: Shutterstock

Ha a páciens bizonytalan, akkor azt javasolják, hogy gondolja át alaposan, inkább jöjjön vissza még egy megbeszélésre néhány hónap múlva – mondta Hajma Mónika, a plasztikaesztetika.hu webportál alapítója. Mónika kilencévnyi tapasztalatával segíti a műtét előtt álló embereket. Minél több információt megoszt a pácienssel, negatívat és pozitívat egyaránt, hogy objektívan el tudja dönteni, szükség van-e a beavatkozásra vagy sem.

Nem mindenre megoldás

Sokan azt gondolják, hogy ha esztétikai beavatkozást kérnek, akkor kifogástalan lesz az eredmény. Nem a tökéletességre, hanem egy jobb megjelenésre kell törekedni. Amikor ezred milliméterekről beszélünk, akkor a páciens elvárásai nem reálisak. Amikor már több műtéten átesett, de még mindig szeretne apró dolgokon változtatni, lebeszélik a beavatkozásról – emelte ki a szakértő. Ha a páciens azt várja a műtéttől, hogy szebb lesz, jobb munkahelyet kap, normálisabb párt talál magának, illetve megjavul a párkapcsolata, akkor az önbizalomhiány dominál.

Hozzátette: ha valaki mentális válságban szenved, akkor sem szabad plasztikáztatni. Például válás vagy szakítás után előfordul ilyesmi. Ilyenkor azt javasolják, hogy csak akkor feküdjön kés alá, ha már biztos abban, hogy önmaga miatt szeretné. Tisztában kell lenni azzal, hogy nem mindegyik beavatkozás fordítható vissza. Aki testkép-, illetve személyiségzavarral küzd, az sosem lenne elégedett az eredménnyel, bármilyen és bármennyi beavatkozást végeznének rajta. Ebben az esetben pszichológus vagy pszichiáter segítségét kell kérni.

(A borítóképen: Érdemes alaposan átgondolni, mielőtt vállalkoznánk rá)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában