film

2021.10.05. 18:00

Cserháti Zsuzsa anyját alakítja

A klaviatúra mellől a kamerák elé állt Greta May ózdi írónő.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Picasa

„Véletlenül hallottam, hogy Kovács Patrick filmrendező szereplőket keres a Cserháti Zsuzsa gyerekkoráról készülő filmbe – idézte fel a történetet Greta May ózdi írónő. – Az írás miatt tudom, milyen egy történetet papírra álmodni, abba viszont sosem volt alkalmam belelátni, hogyan lesznek egy sztoriból filmkockák.”

Izgalmas forgatókönyv

„Mivel szívesen belekóstoltam volna a filmezésbe, egy váratlan ötlettől vezérelve jelentkeztem. Külön öröm volt, hogy a 12 éves fiam, Ádám is jelezte, hogy csatlakozna – aztán mi magunk lepődtünk meg a legjobban, amikor megkaptuk a szerepeket. Én a 14 éves Cserháti Zsuzsa édesanyját alakítom, a fiam pedig a legjobb barátját játssza, gyakorlatilag ő lett a fiú főszereplő. A forgatókönyvről csak annyit árulhatok el, hogy nagyon izgalmas…”

Korabeli ruhákba bújtatva

„A felvételek minket érintő része is több napig zajlott. Gyakorlatilag reggeltől estig vettük a jeleneteket, és külön élmény volt számomra, hogy a 60-as éveknek megfelelő ruhákba bújhattam… Ózdon a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban nagy segítségünkre voltak a korhű díszletek, az Olvasó színházterme pedig kitűnő hátteret biztosított ahhoz a részhez, amikor „Zsuzska” a Ki mit tud? selejtezőjében lép fel. Örülök, hogy nem hagytuk ki ezt a kalandot. Fárasztó munka volt, mégis jó hangulatban telt az idő. Rengeteg érdekes és tehetséges embert ismertünk meg, és a gyerekszereplők előtt is le a kalappal – ezek a tizenévesek felnőtteket megszégyenítő céltudatossággal és kitartással álltak helyt minden egyes percben.”

Továbbgondolható kaland

„Úgy tudom, ha minden jól megy, akkor októberre lesz készen a film. A rendező ezek után nemzetközi filmfesztiválokon szeretné versenyeztetni, ezután jöhet majd szóba a Magyar Televízióban való megjelenés. Azt már most látom, hogy a fiam talán örökre eljegyezte magát a színészkedéssel, és mivel számomra is igen pozitív élmény volt ez a kaland, előfordulhat, hogy még én is kamera elé állok a jövőben” – mondta el Greta May.

(A borítóképen: Greta May és fia a forgatás szünetében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában