Mi a pálya?

2021.10.08. 18:30

A műszaki pályákat népszerűsítették

„Mi a pálya?” elnevezésű műszaki pályaválasztó fesztivált tartottak a Miskolci Egyetem Sportközpontjában csütörtökön.

Apagyi Beáta

Fotó: Vajda János

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület, illetve a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezésében megvalósuló esemény célja, hogy élményalapúan hozza felszínre a pályaválasztás előtt álló gyerekek érdeklődését a műszaki pálya iránt.

– A műszaki területen számos olyan szakma van, ahol nagy igény mutatkozik a munkaerő-utánpótlásra – kezdte Günthner Attila, a projekt vezetője a Magyar Elektrotechnikai Egyesület részéről. – Azt tapasztaljuk, hogy a pályaválasztás előtt álló gyerekek nagyon sok szakmát nem ismernek, nem tudják, mivel foglalkoznak a képviselőik. Ezért fogtunk össze az ország több városában a helyi műszaki szakiskolákkal és az adott szakmákat képviselő cégekkel. Közösen mutatunk be hat ágazatot (elektrotechnika, elektronika, informatika, távközlés, vegyipar és gépészet) a műszaki területről – folytatta. – Fontos, hogy a diákok a szakmákat kiállító standoknál saját érzékszerveikkel tapasztalhassák meg, milyen munka vár rájuk. Ehhez társul egy barátságos, vagány légkör, amiben ez a generáció biztosan jól érzi magát. Csupa pozitív visszajelzést kapunk a programsorozattal kapcsolatban, talán ezért is van az, hogy hetedik éve töretlen a lelkesedésünk. Hasznosnak ítéljük meg, nemcsak mi, hanem a diákok és a tanárok is.

(A borítóképen: Élményszerűen ismerkedtek a szakmákkal a gyerekek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában