„Egy a Természettel”

2021.09.18. 09:30

Több mint szarvasbőgés-hallgatás

A hagyományos szarvasbőgés-hallgató vonatozás mai programja vadászati érdekességeket is felvonultat.

Balogh Csilla

Fotó: Fehér János

Szombaton rendezi meg hagyományos Szarvasbőgés-hallgató vonatozását a Pálházi Állami Erdei Vasúton az Északerdő Zrt. Az eseményre olyan nagy volt az érdeklődés, hogy egy nap alatt elfogytak a jegyek, hiszen a 2015 óta minden ősszel látogatható rendezvényre, aki egyszer már eljött, az ismét visszatér a barátaival – nyilatkozta Bózsó Gyula az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője.

Az idei program az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőrendezvényeként számos vadászati érdekességet kínál. Az egyik különlegessége az a rendkívül attraktív eredi vonalvezetésű kalandos túraútvonal, amely Andókút és Miskolc-Dorottya utca állomás között halad. A számtalan kísérőprogramot kínáló szarvasbőgés-hallgató vonatozás jóval több, mint egy egyszerű szarvasbőgés-hallgatás – avat a rejtelmekbe Bózsó Gyula.

– Az erdők világához köthető tematikus előadások és vadászati bemutatók, mint például a vérebes utánkeresés, vagy a gímtrófeák rögtönzött kiállításának helyszíne Andókút, a meseszép bükki forrásvölgy, gyönyörű tavával a közepén. Az esemény igazi különlegessége azonban a vadgasztronómiai élmény. Az erdők ehető növényeiből és vadaiból a Végállomás Bistro & Wine munkatársai készítenek megkóstolásra szánt, ízletes fogásokat. A szarvasbőgés-hallgatásra az esti órákban Ortástetőn lesz lehetőség, az arra alkalmas helyen megálló vonat szerelvényéből.

(Fotók: Fehér János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában