Iskolakezdés

2021.09.03. 21:00

Tippek a tanévkezdéshez

Sokan szolgálnak jó tanácsokkal a tanévkezdéskor. Az alábbiakat egy hazai web­áruház, az iranyasuli.hu gyűjtötte össze a diákok és szüleik számára.

  • Tervezzetek előre! Előző este beszéljétek át a következő napot. Készítsétek ki a ruhát, akár két verzióban, ha az időjárás még kicsit bizonytalan. Legyen bepakolva a táska, ellenőrizve a lecke, kihegyezve a ceruzák, összerakva a tornacucc. Minél kevésbé kapkodós a reggel, annál jobb lesz a hangulat a suliban, és annál könnyebb a tanulásra koncentrálni.
  • Ne maradjon el a reggeli! Sokszor a tízpercnyi tovább alvás ára, hogy pont a nap legfontosabb, energiát adó, alapozó étkezése marad el.
  • Legyen tápláló és változatos az uzsonna! A gyerekek 2-3 óránként megéheznek, csomagoljunk szendvicset, sajttal, zöldséggel, kencékkel megpakolva. Kenyér helyett kipróbálhatjuk a tortillatekercset is, felkarikázva könnyen megehető a szünetben. Egy csinos szendvicsdoboz vagy még inkább egy hűtőfóliás uzsonnástáska segíthet benne, hogy az elemózsia friss maradjon, és a gyerek örömmel egye meg.
  • Legyen kulacsa a gyereknek! Bizonyított tény, hogy az agy megfelelő működéséhez folyamatos folyadékfogyasztásra van szükség. A tanteremben, ahol könnyen elfogyhat a levegő, még inkább. Az űrtartalom és a minta lehet változó, az egyszínű kulacsok mellett nagyon kedveltek a lányoknál egyebek között a lámás, unikornisos, flamingós, kutyás, cicás minták, a fiúknál az űrhajók, drónok. A kulacsba pedig leginkább víz kerüljön.
  • Ügyeljünk a higiéniára! Soha ilyen fontos nem volt még, hogy a gyereknél legyen tisztasági csomag, benne kézfertőtlenítővel, szappannal, kis törülközővel, ha van rá mód, fogkefével, fogkrémmel. Bár jelenleg nem kötelező a maszk, tartsuk készenlétben, és beszéljük meg a gyerekkel: a saját és a családja érdekében a korábbiaknál nagyobb figyelmet fordít arra, hogy kezet mos, és tisztán tartja a holmiját is.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában