Mobilitási Hét Miskolcon

2021.09.19. 12:49

Remélik, hogy hagyomány lesz a „Hangoljon a biztonságra” fesztivál

„Hangoljon a biztonságra” címmel szemléltető és játékos programokkal várták az érdeklődőket a Mobilitási Hét részeként a belvárosban szombaton délután.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

A látogatók megismerkedhettek a közúti közlekedés veszélyeivel, kipróbálhatták a kiállított új közlekedési járműveket, mint például az elektromos roller vagy kerékpár, majd azok helyes használatát is megtanulhatták. Az eseményen díjakat adtak azoknak, akik a közlekedés biztonságáért kiemelkedő munkát végeztek. Ebben volt szerepe a nemrégiben a belvárosban megrendezett, a balesetek megelőzését célzó figyelemfelhívó flashmob szervezőinek és résztvevőinek is.

– Ebben a formában először szerveztük meg, de szeretnénk hagyományt teremteni a rendezvénnyel – hangsúlyozta Kiss Attila rendőr vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

A vártnál is nagyobb volt az érdeklődés, sokan voltak kíváncsiak a programokra és sikerült minden korosztály megszólítani, a család legfiatalabb tagjától a legidősebbig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában